Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.
15 M + 40 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr risotto
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
800 ml groentebouillon
-
250 gr champignons
-
200 gr erwtjes
-
100 gr gedroogde tomaatjes
-
100 gr Parmezaanse kaas
-
125 gr crème fraîche
-
250 gr cherrytomaatjes
-
verse basilicum
-
Snuf zwarte peper
-
olijfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170° graden.
-
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een (ovenbestendige) pan met een klein beetje olie.
-
Snijd de champignons in plakjes en bak ze een paar minuutjes mee.
-
Voeg de risottorijst, erwtjes (kan bevroren) en gedroogde tomaatjes toe en roer door elkaar.
-
Mocht je geen ovenbestendige pan gebruiken, dan kun je nu ook alles in een ovenschaal doen.
-
Giet dan de bouillon erbij.
-
Zet de pan of ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.
-
Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Haal de risotto uit de oven en roer de crème fraîche en de kaas erdoor. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en wat verse basilicum.
-
Leg de cherrytomaatjes op de risotto, besprenkel met een beetje olijfolie en zet nog 10 minuten terug in de oven.
-
Serveer de risotto uit de oven met wat extra verse basilicum en eventueel een salade erbij.
Heeft het gesmaakt?
119 stemmen
Ook lekker