Ga naar de inhoud
Risotto uit de oven met cherrytomaatjes

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr risotto
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 250 gr champignons
  • 200 gr erwtjes
  • 100 gr gedroogde tomaatjes
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 125 gr crème fraîche
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • verse basilicum
  • Snuf zwarte peper
  • olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170° graden.


  2. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een (ovenbestendige) pan met een klein beetje olie.


  3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze een paar minuutjes mee.


  4. Voeg de risottorijst, erwtjes (kan bevroren) en gedroogde tomaatjes toe en roer door elkaar.


  5. Mocht je geen ovenbestendige pan gebruiken, dan kun je nu ook alles in een ovenschaal doen.


  6. Giet dan de bouillon erbij.


  7. Zet de pan of ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.


  8. Rasp de Parmezaanse kaas.


  9. Haal de risotto uit de oven en roer de crème fraîche en de kaas erdoor. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en wat verse basilicum.


  10. Leg de cherrytomaatjes op de risotto, besprenkel met een beetje olijfolie en zet nog 10 minuten terug in de oven.


  11. Serveer de risotto uit de oven met wat extra verse basilicum en eventueel een salade erbij.