Risotto uit de oven met cherrytomaatjes

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Hoofdgerecht 15 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een (ovenbestendige) pan met een klein beetje olie.

  3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze een paar minuutjes mee.

  4. Voeg de risottorijst, erwtjes (kan bevroren) en gedroogde tomaatjes toe en roer door elkaar.

  5. Mocht je geen ovenbestendige pan gebruiken, dan kun je nu ook alles in een ovenschaal doen.

  6. Giet dan de bouillon erbij.

  7. Zet de pan of ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.

  8. Rasp de Parmezaanse kaas.

  9. Haal de risotto uit de oven en roer de crème fraîche en de kaas erdoor. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en wat verse basilicum.

  10. Leg de cherrytomaatjes op de risotto, besprenkel met een beetje olijfolie en zet nog 10 minuten terug in de oven.

  11. Serveer de risotto uit de oven met wat extra verse basilicum en eventueel een salade erbij.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!