Pasta met aubergine

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Snijd de aubergines in blokjes en bak ook een paar minuten mee.

  3. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Roer er ook wat basilicumblaadjes door. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg toe aan de aubergines in de saus.

  4. Giet de pasta af en schep de pasta door de saus. Serveer de aubergine pasta met een handje rucola, geraspte Parmezaan en geroosterde pijnboompitten.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!