Vegan rendang

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Hoofdgerecht 10 min + 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de boemboe of gebruik een kant en klare boemboe. Laat de jackfruit uitlekken.

  2. Bak de boemboe een paar minuutjes aan in een pan. Voeg de jackfruit toe en vervolgens ook de kokosmelk en de stengel sereh. Laat ca. 30 minuutjes zachtjes koken. Roer af en toe goed door.

  3. Breek met een spatel de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Laat nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Als je wil dat de vegan rendang iets meer indikt laat je de deksel van de pan tijdens het koken, is hij iets te ver ingedikt voeg je een beetje water toe.

  4. Haal de stengel sereh uit de pan en proef of de rendang nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de vegan rendang met rijst, atjar en/of koriander en eventueel wat rode peper of sambal voor een spicy twist.

Heeft het gesmaakt?
153 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.