
Vegan rendang
Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk
10 M + 40 M
Ingrediƫnten: Vegan rendang
Voor personen
-
1 blik jackfruit a 550 gr
-
0.5 portie boemboe voor rendang of kant en klaar
-
1 stengel sereh ( citroengras )
-
250 ml kokosmelk
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Vegan rendang
-
Bereid de boemboe of gebruik een kant en klare boemboe. Laat de jackfruit uitlekken.
-
Bak de boemboe een paar minuutjes aan in een pan. Voeg de jackfruit toe en vervolgens ook de kokosmelk en de stengel sereh. Laat ca. 30 minuutjes zachtjes koken. Roer af en toe goed door.
-
Breek met een spatel de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Laat nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Als je wil dat de vegan rendang iets meer indikt laat je de deksel van de pan tijdens het koken, is hij iets te ver ingedikt voeg je een beetje water toe.
-
Haal de stengel sereh uit de pan en proef of de rendang nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de vegan rendang met rijst, atjar en/of koriander en eventueel wat rode peper of sambal voor een spicy twist.
Heeft het gesmaakt?
154 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 18 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 3 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker