Ga naar de inhoud
Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

10 M + 15 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr sperzieboontjes
  • 150 gr rijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 rode paprika
  • 175 gr vegan kipstukjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 250 ml kokosmelk
  • verse peterselie
  • sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de sperzieboontjes af en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze daarna doormidden en kook ze tot ze beetgaar zijn.


  2. Kook in de tussentijd ook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en laat staan tot gebruik.


  3. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Fruit 2-3 minuten aan.


  4. Snijd de rode paprika in stukken en voeg toe aan de pan. Doe ook de kipstukjes en kruiden erbij en bak 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.


  5. Giet de kokosmelk in de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen, tot de groenten en kipstukjes zacht zijn.


  6. Doe de laatste 2 minuten de sperzieboontjes erbij en verwarm het mee. Breng op smaak met extra peper en zout, indien gewenst.


  7. Serveer de plantaardige kip kerrie met rijst en garneer met verse peterselie en/of sesamzaadjes. Eet smakelijk!