Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Mini loempia taartjes

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Hapjes en snacks

45 min + 20 oventijd

10 stuks

Noedels met zalm teriyaki en broccoli

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

Hoofdgerecht

50 min

4 pers.

Nieuw

Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Thaise rode curry soep met noedels

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 pers.

Rijst met geroosterde pompoen

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 30 min oventijd

4 pers.

Bubble tea (boba tea) maken

Maak zelf het populaire drankje bubble tea met tapioca parels in 20 minuten gewoon bij jou thuis.

Drankjes

20 min

2 stuks

Gebakken tempeh salade met pindasaus

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Hoofdgerecht

20 min

3 pers.

Broodje bapao

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Bijgerecht

20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd

10 broodjes

Uitgelicht recept

Nasi goreng

Hoofdgerecht

40 min

4 pers.

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Bekijk recept

Aziatische vlees recepten

Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oven + 3 uur marineren

4 pers.

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Hoofdgerecht

45 min

2 pers.

Aziatische vis recepten

Sushi taco’s

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Hoofdgerecht

50 min

12 stuks

Kroepoek met krabsalade

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krabsalade met surimi en ei geserveerd op een stukje knapperige kroepoek.

Hapjes en snacks

15 min

25 hapjes

Noedel bowl met zalm

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Aziatische vegetarische recepten

Thaise noedelsalade met mango

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Tempeh saté spiesjes

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Bijgerecht

25 min + 1 uur marineren

8 stuks

Naanbrood met hummus en groenteballetjes

Naanbrood met hummus, gegrilde aubergine, groenteballetjes, snelle yoghurtdip en heerlijke korianderolie. Een vegetarisch recept dat in 25 minuten klaar is.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Aziatische hapjes

Tempura

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Gyoza / dumplings met kip

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Voorgerecht

60 min

30 stuks

Oosterse kipkluifjes uit de oven

Een lekker hapje van met ketjap en knoflook gemarineerde sticky kipkluifjes, leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje op een feestje

Bijgerecht

10 min + 30 min oventijd

8 stuks

Wat is typisch Aziatisch eten?

De Aziatische keuken is heel breed. Het omvat namelijk veel verschillende landen en culturen waar ze ook weer andere gerechten eten. Er wordt veel rijst, noedels, tofu en tempeh gegeten met vis en groente en veel kruiden. De groente wordt vaak gewokt of gestoomd. In een hoop Aziatische landen wordt er weinig vlees gegeten. Als toetje zal er eerder fruit of thee op tafel komen dan een vettig of zoet dessert. Die bewaren ze in Azië liever voor speciale gelegenheden.

Is Aziatisch eten gezond?

Omdat er in veel Aziatische landen veel groente, vers fruit en vis wordt gegeten kun je dit zien als een gezonde keuken. De groenten worden kort gewokt of gestoomd waardoor belangrijk vitamines en mineralen behouden blijven. Rijst en noedels zijn eigenlijk de grootste bron van koolhydraten.