Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aziatisch

Aziatisch

Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tufu bijvoorbeeld. Gemaakt met Oosterse ingredienten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Indische quiche
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Groene curry met peultjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk curry recept met (vega)kip, peultjes en paprika in een licht pittige groene curry saus geserveerd met rijst

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Gyoza / dumplings met kip
  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Boemboe rendang
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • voor 1 kg vlees
  • *

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Zelfgemaakte kip korma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Kroepoek met krabsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 25 hapjes
  • *

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krab salade geserveerd op een stukje knapperige kroepoek!

Kip tandoori
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + marineren
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Oosterse kipkluifjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekker hapje van met ketjap en knoflook gemarineerde sticky kipkluifjes, leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje op een feestje

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • 25 min
  • 4 a 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesam

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×