Ga naar de inhoud
Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië: van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Uitgelicht recept

Nasi goreng

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

40 M

Vegetarisch recept Glutenvrij recept
Bekijk recept

Wat is typisch Aziatisch eten?

De Aziatische keuken is heel breed. Het omvat namelijk veel verschillende landen en culturen waar ze ook weer andere gerechten eten. Er wordt veel rijst, noedels, tofu en tempeh gegeten met vis en groente en veel kruiden. De groente wordt vaak gewokt of gestoomd. In een hoop Aziatische landen wordt er weinig vlees gegeten. Als toetje zal er eerder fruit of thee op tafel komen dan een vettig of zoet dessert. Die bewaren ze in Azië liever voor speciale gelegenheden.


Populaire Aziatische keukens zijn in Nederland bijvoorbeeld:


– De Thaise keuken, denk aan pad thai en tom kha kai.

– De Chinese keuken, in Nederland eten we dan graag babi pangang of foe yong hai.

– De Indische keuken, heel lekker zijn de rendang en gado gado.

– De Indiase keuken, waar bijvoorbeeld de butter chicken curry en biryani vandaan komen.

– De Japanse keuken. Sushi is natuurlijk erg populair, maar ook tempura, teriyaki en ramen.


Naast deze populaire keukens wordt er ook nog inspiratie gehaald uit de Koreaanse, Vietnamese en andere Aziatische keukens.


Is Aziatisch eten gezond?

Omdat er in veel Aziatische landen veel groente, vers fruit en vis wordt gegeten kun je dit zien als een gezonde keuken. De groenten worden kort gewokt of gestoomd waardoor belangrijk vitamines en mineralen behouden blijven. Rijst en noedels zijn eigenlijk de grootste bron van koolhydraten.