Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië: van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Mini loempia taartjes

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Hapjes en snacks

45 min + 20 oventijd

10 stuks

Noedels met zalm teriyaki en broccoli

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

Hoofdgerecht

50 min

4 pers.

Nieuw

Samosa’s maken

Wil je een keer zelf samosa's maken? Een samosa is een lekker Indiaas hapje gemaakt van filodeeg en gevuld met zoete aardappel en doperwten. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden zoals garam masala, kerrie en komijn.

Hapjes en snacks

40 min + 20 min oventijd

10 stuks

Bloemkool curry

Probeer deze snelle en gezonde bloemkool curry met kokosmelk en rode currypasta. Een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd met spinazie en kikkererwten. Lekker om te serveren met naanbrood of rijst.

Hoofdgerecht

20 min

3 pers.

Loempia maken in de Airfryer

Ontdek hoe je heerlijke loempia's uit de Airfryer maakt met dit recept. Deze Aziatische snacks zijn gemaakt met een mix van groenten, omelet en kruiden. In de Airfryer worden deze loempia's in no time lekker knapperig.

Bijgerecht

40 min + 10 min baktijd

15 stuks

Kip met mango

Deze kip met mango zorgt voor wat exotische smaken op tafel. De mango, peultjes en kip worden gemengd met een heerlijke saus van sojasaus, tomatenpuree en ahornsiroop. Serveer met rijst en enjoy!

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Paksoi stamppot met Oosterse twist

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Nasi taart

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Hoofdgerecht

30 min + 35 min minuten

4 pers.

Uitgelicht recept

Nasi goreng

Hoofdgerecht

40 min

4 pers.

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Bekijk recept

Aziatische vlees recepten

Paksoi recept met noedels

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Hoofdgerecht

50 min

4 stuks

Aziatische vis recepten

Nigiri sushi

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met een topping van plakjes zalm, tonijn of ei. Maak ze nu makkelijk zelf met dit recept!

Hoofdgerecht

15 min + 15 min

4 pers.

Maki sushi

Deze traditionele sushi rol maak je makkelijk zelf met een norivel, sushirijst en diverse lekkere vullingen zoals zalm, komkommer en avocado

Hoofdgerecht

25 min + 15 min

4 pers.

Sushi taco’s

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Hoofdgerecht

50 min

12 stuks

Aziatische vegetarische recepten

Pindasoep

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Voorgerecht

25 min

2 pers.

Gebakken rijst (fried rice)

Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.

Bijgerecht

20 min

2 pers.

Toast met gebakken champignons

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.

Ontbijt recept

15 min

2 pers.

Aziatische hapjes

Kroepoek met krabsalade

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krabsalade met surimi en ei geserveerd op een stukje knapperige kroepoek.

Hapjes en snacks

15 min

25 hapjes

Tempura

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Gyoza / dumplings met kip

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Voorgerecht

60 min

30 stuks

Wat is typisch Aziatisch eten?

De Aziatische keuken is heel breed. Het omvat namelijk veel verschillende landen en culturen waar ze ook weer andere gerechten eten. Er wordt veel rijst, noedels, tofu en tempeh gegeten met vis en groente en veel kruiden. De groente wordt vaak gewokt of gestoomd. In een hoop Aziatische landen wordt er weinig vlees gegeten. Als toetje zal er eerder fruit of thee op tafel komen dan een vettig of zoet dessert. Die bewaren ze in Azië liever voor speciale gelegenheden.

Populaire Aziatische keukens zijn in Nederland bijvoorbeeld:

– De Thaise keuken, denk aan pad thai en tom kha kai.
– De Chinese keuken, in Nederland eten we dan graag babi pangang of foe yong hai.
– De Indische keuken, heel lekker zijn de rendang en gado gado.
– De Indiase keuken, waar bijvoorbeeld de butter chicken curry en biryani vandaan komen.
– De Japanse keuken. Sushi is natuurlijk erg populair, maar ook tempura, teriyaki en ramen.

Naast deze populaire keukens wordt er ook nog inspiratie gehaald uit de Koreaanse, Vietnamese en andere Aziatische keukens.

Is Aziatisch eten gezond?

Omdat er in veel Aziatische landen veel groente, vers fruit en vis wordt gegeten kun je dit zien als een gezonde keuken. De groenten worden kort gewokt of gestoomd waardoor belangrijk vitamines en mineralen behouden blijven. Rijst en noedels zijn eigenlijk de grootste bron van koolhydraten.