Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.
Hoofdgerecht
40 min
4 pers.
Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!
Bekijk receptDe Aziatische keuken is heel breed. Het omvat namelijk veel verschillende landen en culturen waar ze ook weer andere gerechten eten. Er wordt veel rijst, noedels, tofu en tempeh gegeten met vis en groente en veel kruiden. De groente wordt vaak gewokt of gestoomd. In een hoop Aziatische landen wordt er weinig vlees gegeten. Als toetje zal er eerder fruit of thee op tafel komen dan een vettig of zoet dessert. Die bewaren ze in Azië liever voor speciale gelegenheden.
Omdat er in veel Aziatische landen veel groente, vers fruit en vis wordt gegeten kun je dit zien als een gezonde keuken. De groenten worden kort gewokt of gestoomd waardoor belangrijk vitamines en mineralen behouden blijven. Rijst en noedels zijn eigenlijk de grootste bron van koolhydraten.