Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Mini loempia taartjes

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Hapjes en snacks

45 min + 20 oventijd

10 stuks

Noedels met zalm teriyaki en broccoli

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

Hoofdgerecht

50 min

4 pers.

Nieuw

Kip madras

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min kooktijd

2 pers.

Paksoi recept met noedels

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Nigiri sushi

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met een topping van plakjes zalm, tonijn of ei. Maak ze nu makkelijk zelf met dit recept!

Hoofdgerecht

15 min + 15 min

4 pers.

Maki sushi

Deze traditionele sushi rol maak je makkelijk zelf met een norivel, sushirijst en diverse lekkere vullingen zoals zalm, komkommer en avocado

Hoofdgerecht

25 min + 15 min

4 pers.

Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Uitgelicht recept

Nasi goreng

Hoofdgerecht

40 min

4 pers.

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Bekijk recept

Aziatische vlees recepten

Gemarineerd buikspek van de BBQ

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oven + 3 uur marineren

4 pers.

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Hoofdgerecht

45 min

2 pers.

Aziatische vis recepten

Sushi taco’s

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Hoofdgerecht

50 min

12 stuks

Kroepoek met krabsalade

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krabsalade met surimi en ei geserveerd op een stukje knapperige kroepoek.

Hapjes en snacks

15 min

25 hapjes

Noedel bowl met zalm

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Aziatische vegetarische recepten

Thaise rode curry soep met noedels

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 pers.

Rijst met geroosterde pompoen

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 30 min oventijd

4 pers.

Gebakken tempeh salade met pindasaus

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Hoofdgerecht

20 min

3 pers.

Aziatische hapjes

Tempura

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Gyoza / dumplings met kip

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Voorgerecht

60 min

30 stuks

Oosterse kipkluifjes uit de oven

Een lekker hapje van sticky kipkluifjes, met ketjap en knoflook gemarineerd. Leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje in het weekend of op een feestje. Dat valt zeker in de smaak!

Bijgerecht

10 min + 30 min oventijd

8 stuks

Wat is typisch Aziatisch eten?

De Aziatische keuken is heel breed. Het omvat namelijk veel verschillende landen en culturen waar ze ook weer andere gerechten eten. Er wordt veel rijst, noedels, tofu en tempeh gegeten met vis en groente en veel kruiden. De groente wordt vaak gewokt of gestoomd. In een hoop Aziatische landen wordt er weinig vlees gegeten. Als toetje zal er eerder fruit of thee op tafel komen dan een vettig of zoet dessert. Die bewaren ze in Azië liever voor speciale gelegenheden.

Is Aziatisch eten gezond?

Omdat er in veel Aziatische landen veel groente, vers fruit en vis wordt gegeten kun je dit zien als een gezonde keuken. De groenten worden kort gewokt of gestoomd waardoor belangrijk vitamines en mineralen behouden blijven. Rijst en noedels zijn eigenlijk de grootste bron van koolhydraten.