Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aziatisch

Aziatisch

Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tufu bijvoorbeeld. Gemaakt met Oosterse ingredienten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Tjap tjoy
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu makkelijk thuis dit lekkere verse Chinese groenterecept met ingrediënten uit de supermarkt

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Chai tea latte maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Vegan kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 tot 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Naanbrood maken
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Groene curry met peultjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk curry recept met (vega)kip, peultjes en paprika in een licht pittige groene curry saus geserveerd met rijst

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Gyoza / dumplings met kip
  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Boemboe rendang
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • voor 1 kg vlees
  • *

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Zelfgemaakte kip korma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×