Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indisch

Heerlijke Indische recepten, van kleine hapjes tot complete rijsttafel. Met originele Indonesische recepten zoals soto, kwee mangkok, klepon, pisang goreng, bami, Indonesische kippenpastei, Satestokjes met pindasaus en nog veel meer.

Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Broodje bal met satésaus
  • Lunch
  • 40 min
  • 3 stuks
  • **

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gado gado burger
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

De klassieke combi van gado gado van groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Bloemkool nasi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Mini loempia taartjes
  • Hapjes
  • 45 min + 20 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Rendang met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Sticky kip met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Mini kipsaté spiesjes
  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Noedels met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse noedels met paprika zijn heerlijk in combinatie met de pittige garnalen

Nasi goreng
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Gado gado met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken is een heerlijke combi van verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Tofu sticks met boontjes sajoer
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Rijst met Oosterse garnalenspies
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 60 wachten
  • 2 personen
  • **

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×