Indisch

Indisch

Heerlijke Indische recepten, van kleine hapjes tot complete rijsttafel. Met originele maar makkelijke Indonesische recepten zoals soto ajam, kipsaté, rendang, loempia’s nasi en gado gado. Maar ook zoete hapjes zoals pisang goreng en klepon. Veel van deze recepten naar het recept van mijn Indische schoonfamilie

Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Broodje rendang
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Pisang goreng
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 18 stuks
  • *

Deze lekkere bananen in een zoet en krokant jasje heten in Indonesië Pisang goreng wat gebakken banaan betekent en zijn een lekkere snack.

Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Boemboe rendang
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 kilo vlees
  • *

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Gado gado salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Frisse vegetarische salade met sperziebonen, komkommer en ei gecombineerd met een lekkere romige pindadressing en krokante gebakken uitjes

Oosterse kipkluifjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekker hapje van sticky kipkluifjes, met ketjap en knoflook gemarineerd. Leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje in het weekend of op een feestje. Dat valt zeker in de smaak!

Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Broodje bal met satésaus
  • Lunch
  • 40 min
  • 3 stuks
  • **

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gado gado burger
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

De klassieke combinatie van gado gado, groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger. Dat is nog eens een lekkere variatie op de hamburger.

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.