
Vegetarische tortillataart
Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole.
40 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten: Vegetarische tortillataart
Voor personen
-
8 tortilla wraps
-
3 tomaten ( in stukjes gesneden )
-
250 gr crème fraîche of zure room
-
150 gr maĆÆs uit blik of pot
-
310 gr kidneybonen uit blik of pot
-
1 pot milde salsasaus of tacosaus
-
75 gr geraspte kaas
Guacamole:
-
2 rijpe avocados
-
1 klein uitje
-
2 teentjes knoflook
-
1 limoen
Materialen
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Vegetarische tortillataart
-
Verwarm de oven op 220 graden. Maak als eerste de guacamole. Schil de avocadoās en prak deze fijn. Hak het uitje en de knoflook fijn en schep deze door de avocado. Knijp de limoen uit boven het kommetje en schep nogmaals goed door.
-
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg een tortillawrap op de bodem en besmeer deze met 1/4 deel van de guacamole. Verdeel wat van de stukjes tomaat en de grof gehakte koriander erover.
-
Dek af met een tortilla wrap en besmeer deze met wat tacosaus en verdeel wat crème fraîche, bonen en maïs erover.
-
Herhaal dit nog 3 x en bestrooi de bovenzijde met de geraspte kaas. Zet de tortillataart ongeveer 20 min. in de oven.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
78 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 620
- vet 31 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 64 gr
- w.v. suikers 8.5 gr
- vezels 11 gr
- eiwit 15 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker