Ga naar de inhoud
Kinderrecepten

Kinderrecepten

Leuke en simpele recepten die bij kinderen in de smaak vallen en waar ze zelf bij kunnen helpen. Voor het avondeten, een kinderfeestje of een middagje koken of bakken met de kids. Van pasta met verstopte groenten en tortillataart tot muffins en prikkers met poffertjes en fruit. Veel plezier met deze kinderrecepten!

Uitgelicht recept

Pannenkoeken recept

Zelf pannenkoeken bakken? Met maar 4 ingrediënten kun je deze heerlijke pannenkoeken bakken, inclusief handige stap voor stap foto's. Het pannenkoekenbeslag is voor zowel zoete als hartige pannenkoeken.

10 M + 20 M bakken

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Wat vinden kinderen lekker?

Dat verschilt heel erg per kind. Kinderen moeten vaak wennen aan sterke smaken en je moet gemiddeld 10 x iets proeven voordat je weet of je het lust. Makkelijke recepten die kinderen vaak wel lusten zijn bijvoorbeeld:


– Vissticks met spinazie en aardappeltjes

Gezonde bananenpannenkoekjes

– Lasagne

– Pizza gezichtjes met groenten


In de blog Koken met kinderen vind je meer inspiratie voor leuke en lekkere kinder recepten.


Hoe kan je een kind meer groente en fruit laten eten?

Het kan soms best een uitdaging zijn om een kind elke dag genoeg groente en fruit te laten eten. Om dit makkelijker te maken, kun je bijvoorbeeld groente blenden als een saus, zodat ze niet doorhebben dat er eigenlijk heel veel groente in zit. Zoals bijvoorbeeld bij deze tagliatelle met groentesaus. Of je begint het avondeten met een heerlijke soep waar al veel groente in zit. Ook kun je een lekkere smoothie maken met zoete fruitsoorten. Laat een kind hier bij helpen, want als je kinderen zelf wat laat maken dan eten ze het ook eerder op.


Vanaf welke leeftijd kun je koken met kinderen?

Koken en bakken kan heel leerzaam zijn voor een kind. Je moet goed lezen, meten, wegen en soms ook iets uitrekenen. Ook leert een kind meteen welke smaken er zijn en met welke ingrediënten je kookt. Met kleine kinderen is het leuk om cupcakes of koekjes te maken en te versieren. Ook kun je ze laten helpen met roeren, mixen, wassen of afwegen van het eten.


Vanaf ongeveer 7 of 8 jaar kun je een kind leren ets makkelijks te koken zoals een gebakken ei of pannenkoeken. Blijf wel altijd in de buurt als ze gaan snijden of met de oven of het kooktoestel aan de slag gaan.