Vegetarische groentelasagne

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de courgette in plakken en de champignons in plakjes. Grill de courgette in een grillpan met een beetje olie tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met een snufje peper en zout. Bak ook de champignons in een pan met een beetje olie of boter.

 Verwarm de oven op 190 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote (wok)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Giet de tomatensaus er bij en breng op smaak met italiaanse kruiden, peper, zout en suiker. Doe een beetje tomatensaus in de ingevette ovenschaal en verdeel hier wat champignons over. Dek af met lasagnebladen.

 Verdeel hier wat plakken gegrilde courgette en reepjes gegrilde paprika over en een paar plakken mozzarella. Dek af met lasagnevellen en herhaal deze lagen met saus en groenten nog een paar keer. Eindig met wat saus en wat overgebleven groenten. Bestrooi met kaas en zet de lasagne 45 minuten in de oven.

 Bekijk hier alle vegetarische recepten

3309 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.