Vegetarische groentelasagne

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de courgette in plakken en de champignons in plakjes. Grill de courgette in een grillpan met een beetje olie tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met een snufje peper en zout. Bak ook de champignons in een pan met een beetje olie of boter.

 Verwarm de oven op 190 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote (wok)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Giet de tomatensaus er bij en breng op smaak met italiaanse kruiden, peper, zout en suiker. Doe een beetje tomatensaus in de ingevette ovenschaal en verdeel hier wat champignons over. Dek af met lasagnebladen.

 Verdeel hier wat plakken gegrilde courgette en reepjes gegrilde paprika over en een paar plakken mozzarella. Dek af met lasagnevellen en herhaal deze lagen met saus en groenten nog een paar keer. Eindig met wat saus en wat overgebleven groenten. Bestrooi met kaas en zet de lasagne 45 minuten in de oven.

 Bekijk hier alle vegetarische recepten

3261 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.