Ga naar de inhoud
Pulled jackfruit wraps met barbecue saus

Pulled jackfruit wraps met barbecue saus

Deze jackfruit wraps zijn een heerlijk optie voor lunch of diner. De kruidige pulled jackfruit met barbecuesaus vormt de perfecte vulling, aangevuld met frisse mangosalsa, romige avocado en een lichte knoflookdressing. De combinatie van zachte wraps en de hartige smaak van jackfruit zorgt voor een verrassend lekkere bite. Plantaardig, snel en lekker!

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten: Pulled jackfruit wraps

Voor personen

  • 4 medium wraps
  • 280 gr jackfruit uit blik
  • 130 gr zwarte bonen uit blik
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gr barbecuesaus
  • 100 ml water
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 0.5 mango
  • 1 limoen
  • Handje verse koriander
  • 100 ml ongezoete sojayoghurt
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Pulled jackfruit wraps

  1. Spoel de jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ook de zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde delen van de jackfruit en gebruik je vingers of een vork om de jackfruit uit elkaar te trekken.


    Barbecue pulled jackfruit wraps Barbecue pulled jackfruit wraps Barbecue pulled jackfruit wraps
  2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even mee. Doe de barbecuesaus samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en water in de pan. Roer goed door en laat circa 20 minuten zachtjes op het vuur staan. Roer regelmatig door en voeg na 10 minuten de zwarte bonen toe.


  3. Snijd ondertussen de tomaat en mango in stukjes en snijd de koriander fijn. Meng dit in een kom samen met het sap van ½ limoen, peper en zout.


    Barbecue pulled jackfruit wraps Barbecue pulled jackfruit wraps Barbecue pulled jackfruit wraps
  4. In een andere kom, pers 1 teentje knoflook uit en meng dit samen met de ongezoete sojayoghurt, sap van ½ limoen, peper en zout. Snijd de avocado in plakjes.


  5. Verwarm de wraps in een droge koekenpan circa 10 seconden per kant. Verdeel wat gemengde sla over de wraps, schep wat van de jackfruit erop. Maak de wraps af met de mangosalsa, avocado en de knoflookdressing. Serveer eventueel met wat extra partjes limoen en koriander.


  6. Tip: check of de BBQ saus vegan is voor een vegan maaltijd.


Tips

Hoe bewaar je wraps?

Wraps bewaar je het best luchtdicht verpakt in de koelkast, tot ongeveer 5–7 dagen. Voor langere houdbaarheid kun je ze invriezen; leg bakpapier tussen de wraps om plakken te voorkomen. Bij gebruik even opwarmen in een droge pan of magnetron.

Is jackfruit een goede vleesvervanger?

Ja, jackfruit is een goede vleesvervanger vanwege de vlezige structuur, vooral in hartige gerechten. Het bevat echter minder eiwitten dan andere vleesvervangers, dus het is goed om extra eiwitrijke ingrediënten toe te voegen. Het is ideaal voor pulled dishes zoals wraps en stoofschotels.