Barbecue pulled jackfruit wraps

Een vegan variant van de pulled pork, gemaakt van jackfruit. In een wrap gevuld met mangosalsa, avocado en een knoflookdressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Spoel de jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ook de zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde delen van de jackfruit en gebruik je vingers of een vork om de jackfruit uit elkaar te trekken.

Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even mee. Doe de barbecuesaus samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en water in de pan. Roer goed door en laat circa 20 minuten zachtjes op het vuur staan. Roer regelmatig door en voeg na 10 minuten de zwarte bonen toe.

Snijd ondertussen de tomaat en mango in stukjes en snijd de koriander fijn. Meng dit in een kom samen met het sap van ½ limoen, peper en zout.

In een andere kom, pers 1 teentje knoflook uit en meng dit samen met de ongezoete sojayoghurt, sap van ½ limoen, peper en zout. Snijd de avocado in plakjes.

Verwarm de wraps in een droge koekenpan circa 10 seconden per kant. Verdeel wat gemengde sla over de wraps, schep wat van de jackfruit erop. Maak de wraps af met de mangosalsa, avocado en de knoflookdressing. Serveer eventueel met wat extra partjes limoen en koriander.

Tip: check of de BBQ saus vegan is voor een vegan maaltijd.

 

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.