Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Barbecue pulled jackfruit wraps

Een vegan variant van de pulled pork, gemaakt van jackfruit. In een wrap gevuld met mangosalsa, avocado en een knoflookdressing

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ook de zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde delen van de jackfruit en gebruik je vingers of een vork om de jackfruit uit elkaar te trekken.

Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even mee. Doe de barbecuesaus samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en water in de pan. Roer goed door en laat circa 20 minuten zachtjes op het vuur staan. Roer regelmatig door en voeg na 10 minuten de zwarte bonen toe.

Snijd ondertussen de tomaat en mango in stukjes en snijd de koriander fijn. Meng dit in een kom samen met het sap van ½ limoen, peper en zout.

In een andere kom, pers 1 teentje knoflook uit en meng dit samen met de ongezoete sojayoghurt, sap van ½ limoen, peper en zout. Snijd de avocado in plakjes.

Verwarm de wraps in een droge koekenpan circa 10 seconden per kant. Verdeel wat gemengde sla over de wraps, schep wat van de jackfruit erop. Maak de wraps af met de mangosalsa, avocado en de knoflookdressing. Serveer eventueel met wat extra partjes limoen en koriander.

Tip: check of de BBQ saus vegan is voor een vegan maaltijd.

Barbecue pulled jackfruit wraps

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×