Mexicaans

Mexicaans

Heerlijke Mexicaanse recepten zoals gevulde tortilla’s, enchilada’s, nachos, burrito’s of taco’s. Met dit TexMex eten is het altijd een feestje. En maak ook eens zelf tacosaus of guacamole

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 wraps
  • **

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Quesadillas met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke licht krokante wraps met een vulling van kruidig gehakt, kaas en maïs. Lekker als lunch of makkelijke en snelle avondmaaltijd.

Mexicaanse nacho's uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 5 min grill of oven
  • 4 personen
  • *

Makkelijke hartige snack van nacho chips met tomaat, avocado en maïs onder lekker veel gegratineerde kaas. Een topper op elk feestje of gewoon lekker samen op de bank.

Mexicaans taco pannetje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekker kruidig pannetje met een mengsel van groenten, maïs en bonen in tomatensaus geserveerd met taco chips om in te dippen

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 à 4 personen
  • **

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Ovenschotel met Bugles
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas.

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Zoete aardappel met taco vulling
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 50 min
  • 4 stuks
  • **

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Taco’s met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Krokante taco’s met een heerlijke kruidige vulling van (vegan) kip en paprika geserveerd met zure room en avocado

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Mexicaanse salade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met een Tex Mex twist van nacho’s en een lekkere dressing met limoen en Mexicaanse kruiden

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Enchilada's met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische wraps uit de oven gevuld met romige spinazie en champignons gegratineerd met kaas uit de oven

Wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke vegetarische wraps gevuld met voedzame ingrediënten zoals zoete aardappels, spinazie en paprika.

Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Gevulde zoete aardappel met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Burrito met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke Mexicaanse maaltijd van wraps gevuld en opgerold met o.a. kip, rijst, bonen en kaas.

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!