Vijgenjam

Veel verse vijgen uit de tuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 1 potje

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze in kleine stukje. Doe deze in een pannetje met de citroensap en suiker. Snijd de gember fijn en voeg ook toe samen met de snuf kaneel. Water toevoegen is niet nodig. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen en roer af en toe door.

  2. Pureer het mengsel fijn met de staafmixer. Laat de vijgenjam eventueel nog iets indikken, maar niet te dik, want hij stijft ook nog op als hij afkoelt. Giet de jam in een weckpot of andere pot die je goed kan afsluiten.


  3. Deze vijgenjam is lekker bij een kaasplankje, op een toastje of bij je ontbijt.


  4. Bewaartips: weck je de jam luchtdicht in gesteriliseerde potten dan kun je deze wel een jaar bewaren. Bewaar na opening in de koelkast. Doe je de jam na het maken in een pot of bakje met een goed afgesloten deksel dan kun je hem ongeveer 1 à 2 maanden in de koelkast bewaren.


Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!