Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vijgenjam

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de vijgen in stukjes, verwijder de stukjes steel. Doe deze in een pannetje met de citroensap en suiker. Snijd de gember fijn en voeg ook toe samen met de snuf kaneel. Water toevoegen is niet nodig. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen, roer af en toe door.

 Pureer het mengsel fijn met de staafmixer. Laat de vijgenjam eventueel nog iets indikken, maar hij stijft ook nog op als hij afkoelt. Giet de jam in een weckpot of andere pot die je goed kan afsluiten.

 

 Deze vijgenjam is lekker bij een kaasplankje, op een toastje of bij je ontbijt.

 

 Bewaartips: weck je de jam luchtdicht in gesteriliseerde potten dan kun je deze wel een jaar bewaren. Bewaar na opening in de koelkast. Doe je de jam na het maken in een pot of bakje met een goed afgesloten deksel dan kun je hem ongeveer 1 a 2 maanden in de koelkast bewaren.

 

vijgenjam

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×