Vijgenjam

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: potje
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de vijgen in stukjes, verwijder de stukjes steel. Doe deze in een pannetje met de citroensap en suiker. Snijd de gember fijn en voeg ook toe samen met de snuf kaneel. Water toevoegen is niet nodig. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen, roer af en toe door.

 Pureer het mengsel fijn met de staafmixer. Laat de vijgenjam eventueel nog iets indikken, maar hij stijft ook nog op als hij afkoelt. Giet de jam in een weckpot of andere pot die je goed kan afsluiten.

 

 Deze vijgenjam is lekker bij een kaasplankje, op een toastje of bij je ontbijt.

 

 Bewaartips: weck je de jam luchtdicht in gesteriliseerde potten dan kun je deze wel een jaar bewaren. Bewaar na opening in de koelkast. Doe je de jam na het maken in een pot of bakje met een goed afgesloten deksel dan kun je hem ongeveer 1 a 2 maanden in de koelkast bewaren.

 

vijgenjam
26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.