Chana masala

Deze chana masala is een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook, peper en gember fijn. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember.

  2. Voeg vervolgens de kruiden (de garam masala, komijn, koriander en kurkuma) toe en bak dit op laag vuur circa 1 minuut mee. Doe nu de tomatenblokjes en kikkererwten erbij en laat dit 10 – 15 minuten zachtjes garen.

  3. Voeg op het einde het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met wat volkoren naanbrood, pitabrood of zilvervliesrijst en wat Griekse yoghurt. Lekker met een frisse salade.

Heeft het gesmaakt?
2 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!