Ga naar de inhoud
Chana masala

Chana masala

Chana masala is een kikkererwtencurry en een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 blikken kikkererwten ( 400 gram )
  • 2 blikken tomatenblokjes ( 400 gram )
  • 150 ml water
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 jalepeño peper
  • 1 stuk gember ( circa 1 cm )
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel citroensap
  • Volkoren naanbrood ( pita brood )
  • Griekse yoghurt om mee te serveren ( of plantaardige variant )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook, peper en gember fijn. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember.


    Chana masala Chana Masala Chana Masala
  2. Voeg vervolgens de kruiden (de garam masala, komijn, koriander en kurkuma) toe en bak dit op laag vuur circa 1 minuut mee. Doe nu de tomatenblokjes en kikkererwten erbij en laat dit 10 – 15 minuten zachtjes garen.


  3. Voeg op het einde het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met wat volkoren naanbrood, pitabrood of zilvervliesrijst en wat Griekse yoghurt. Lekker met een frisse salade.