Chana masala

Chana masala is een kikkererwtencurry en een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook, peper en gember fijn. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember.

  2. Voeg vervolgens de kruiden (de garam masala, komijn, koriander en kurkuma) toe en bak dit op laag vuur circa 1 minuut mee. Doe nu de tomatenblokjes en kikkererwten erbij en laat dit 10 – 15 minuten zachtjes garen.

  3. Voeg op het einde het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met wat volkoren naanbrood, pitabrood of zilvervliesrijst en wat Griekse yoghurt. Lekker met een frisse salade.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!