Ga naar de inhoud
Koolrabisoep

Koolrabisoep

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 800 gr koolrabi ( geschild )
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 ml kookroom ( plantaardig )
  • 800 ml groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 theelepel citroensap
  • Optioneel: verse bieslook
  • Optioneel: croutons

Benodigdheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de koolrabi in gelijke stukken van ca. 3 x 3 cm.


  2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie.


  3. Voeg de koolrabi toe. Bak 2 minuutjes mee en giet dan de groentebouillon erbij. Voeg ook de mosterd en citroensap toe.


    koolrabisoep stap 1 koolrabisoep stap 2 koolrabisoep stap 3
  4. Kook de koolrabi ca. 10 minuten tot hij goed gaar is. Pureer de soep dan glad met een staafmixer, of in een grote blender.


  5. Roer de kookroom erdoor en proef of de koolrabisoep nog een snufje peper of zout nodig heeft.


  6. Serveer de soep van koolrabi eventueel met wat verse kruiden zoals bieslook of peterselie en (zelfgemaakte) croutons.