Ga naar de inhoud
Indonesische rendang basisrecept

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

10 M + 3 U stooftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 x boemboe voor rendang ( zelfgemaakt of kant en klaar )
  • 1 kg sucadelappen
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 laurierblad
  • 1 stengel sereh ( citroengras )
  • 0.5 runder bouillonblokje
  • bosje verse koriander ( om te garneren )
  • Zout en peper
  • sambal ( optioneel )

Lekker met:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de boemboe als je deze niet kant-en-klaar hebt gekocht.


  2. Snijd het vlees in blokjes.


  3. Doe de boemboe in een grote (braad/stoof) pan en bak een minuutje aan. Houd je van pittig dan kun je ook een beetje sambal toevoegen.


  4. Voeg het vlees toe en schep er doorheen.


  5. Voeg vervolgens de kokosmelk en water toe en het blaadje laurier en sereh. Kruimel het bouillonblokje er bij en laat de rendang 3 uur stoven met deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.


    rendang www.leukerecepten.nl rendang www.leukerecepten.nl rendang www.leukerecepten.nl
  6. Wil je de rendang iets laten indikken? Haal dan de deksel van de pan en laat nog iets langer stoven. Wil je hem juist wat dunner dan kun je een beetje water toevoegen. Proef op het laatst of er nog een beetje peper of zout nodig is. Garneer de rendang met wat koriander of geraspte kokos.


  7. Vaak is de rendang de volgende dag nog lekkerder. Bewaar hem in de koelkast max. 3 dag of vries hem in.