Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse moussaka

 

Traditioneel grieks gerecht met aubergines, gehakt en fetakaas.

 
Ingrediënten
2 aubergines
400 gr rundergehakt
150 ml Griekse yoghurt
1 grote ui
3 tenen knoflook
3 tl kaneel
½ el gedroogde oregano
4 eetl olijfolie
450 gr aardappelschijfjes
100 g witte kaas
1 blik tomatenblokjes a 400 gr
2 eieren
Peper en zout
 
Materialen
ovenschaal ca. 2 liter, ingevet
 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een grote pan op het vuur en bak het gehakt zonder boter of olie rul. Snipper de ui en de knoflook fijn en voeg toe. Roer de tomatenblokje, kaneel en oregano en peper en zout er door. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Snijd de aubergines door de lengte in plakken. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bak ze 5 minuten in een (gril)pan aan beide kanten licht bruin. Verwarm het zakje met aardappelschijfjes 3 of 4 minuten in de magnetron zodat de aardappeltjes al een beetje gaar worden. Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel de helft van het gehaktmengsel er overheen en leg de helft van de aubergines er over heen. Herhaal nogmaals; aardappelen, gehaktmengsel en aubergines. Klop de eieren samen met de witte kaas en yoghurt tot een mengsel en schenk over de aubergines in de ovenschaal. Zet de schotel ongeveer 30 min in de oven totdat ie goudbruin is geworden.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×