Goulash
Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de runderlappen in blokjes. Meng in een kommetje bloem met gerookt paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees.
-
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden. Bak nog 2 minuten mee.
-
Voeg vervolgens het karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee. Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.
-
Voeg hierbij ook het blaadje laurier en laat nu 2 uur sudderen.
-
Snijd alvast de aardappelen en paprika’s in blokjes. Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn. In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur.
-
Lekker met rijst of aardappelpuree.

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.