Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Goulash

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de runderlappen in blokjes. Meng in een kommetje bloem met gerookt paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden.

 Bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens het karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee. Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.

 Voeg hierbij ook het blaadje laurier en laat nu 2 uur sudderen. Snijd alvast de aardappelen en paprika’s in blokjes. Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn. In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur. Lekker met rijst of aardappelpuree.

goulash www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×