
Biefstuk met tomaat en aardappeltjes
Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.
20 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
5 a 6 vlees of trostomaten
-
1 bol knoflook
-
3 eetlepels olijfolie
-
peper en zout
-
750 gr aardappeltjes ( bv krieltjes in schil )
-
4 biefstukken
-
1 eetlepel knoflookboter
-
verse tijm
-
boter + om in te vetten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Breek de knoflookbol doormidden en haal er twee teentjes uit. Pers ze met een knoflookpers of hak ze heel fijn en meng ze met de olijfolie, zout en wat peper.
-
Vet een ovenschaal of braadslee in en verdeel de aardappeltjes, tomaten en de halve knoflookbollen er over. Besprenkel het met de op smaak gebrachte olijfolie. Verdeel een paar takjes tijm er over en zet 30 minuten in de oven.
-
Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 a 3 minuten per kant. Leg het vlees op de tomaten en aardappelen in de ovenschotel en zet nog 5 minuten in de oven.
-
Lekker met wat stokbrood of een frisse salade.
Heeft het gesmaakt?
112 stemmen
Ook lekker