Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.

Hoofdgerecht 20 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Breek de knoflookbol doormidden en haal er twee teentjes uit. Pers ze met een knoflookpers of hak ze heel fijn en meng ze met de olijfolie, zout en wat peper.

  2. Vet een ovenschaal of braadslee in en verdeel de aardappeltjes, tomaten en de halve knoflookbollen er over. Besprenkel het met de op smaak gebrachte olijfolie. Verdeel een paar takjes tijm er over en zet 30 minuten in de oven.

  3. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 a 3 minuten per kant. Leg het vlees op de tomaten en aardappelen in de ovenschotel en zet nog 5 minuten in de oven.

  4. Lekker met wat stokbrood of een frisse salade.

Heeft het gesmaakt?
82 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!