Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

Aardappeltjes in schil met tomaten en knoflook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk

Ingrediënten
5 a 6 vlees of trostomaten
1 bol knoflook
3 eetl olijfolie
Peper en zout
750 gr aardappeltjes (bv krieltjes in schil)
4 biefstukken
1 eetl knoflookboter
Verse tijm
Boter om in te vetten
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breek de knoflookbol doormidden en haal er twee teentjes uit. Pers ze met een knoflookpers of hak ze heel fijn en meng ze met de olijfolie, zout en wat peper. Vet een ovenschaal of braadslee in en verdeel de aardappeltjes, tomaten en de halve knoflookbollen er over. Besprenkel het met de op smaak gebrachte olijfolie. Verdeel een paar takjes tijm er over en zet 30 minuten in de oven. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 a 3 minuten per kant. Leg het vlees op de tomaten en aardappelen in de ovenschotel en zet nog 5 minuten in de oven. Lekker met wat stokbrood of een frisse salade.
 
Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread