Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Ingrediënten

Bereiding

 Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan en schep het meeste vet er uit zodat er een klein beetje overblijft om het vlees in te bakken. Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en doe in een kom.

 Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem er door. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin. Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan het vlees en bak even mee. Snijd ook de wortel in plakjes en voeg toe. Roer de tomatenpuree er door. Schenk na een paar minuten de rode wijn er bij en laat de alcohol verdampen.

 Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de boeuf bourguignon ca 2,5 uur zachtjes stoven met deksel op de pan. Voeg daarna de aardappel, champignons en spekjes toe en stoof nog ca 25 mee met de boeuf bourguignon.

boeuf-bourguignon

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×