Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Ingrediënten
  • 600 gr riblappen of sucadelappen
  • 300 ml volle rode wijn
  • 300 gr blokjes ontbijtspek
  • 300 gr wortel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 grote ui
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf peper en zout
  • 1 blokje runderbouillon
  • 200 gr champignons (in plakjes)
  • 350 gr aardappels in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook

Bereiding
Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan en schep het meeste vet er uit zodat er een klein beetje overblijft om het vlees in te bakken. Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en doe in een kom.

boeuf_bourguignon_01.jpg
boeuf_bourguignon_02.jpg
boeuf_bourguignon_03.jpg

Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem er door. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin. Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan het vlees en bak even mee. Snijd ook de wortel in plakjes en voeg toe. Roer de tomatenpuree er door. Schenk na een paar minuten de rode wijn er bij en laat de alcohol verdampen.

boeuf_bourguignon_04.jpg
boeuf_bourguignon_05.jpg
boeuf_bourguignon_06.jpg

Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ca 2,5 uur zachtjes stoven met deksel op de pan. Voeg daarna de aardappel, champignons en spekjes toe en stoof nog ca 25 mee.

Beoordeling (104 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette