Ga naar de inhoud
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

40 M + 3 U stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr riblappen of sucadelappen
  • 300 ml volle rode wijn
  • 300 gr blokjes ontbijtspek
  • 300 gr wortel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 grote ui
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf peper en zout
  • 1 blokje runderbouillon
  • 200 gr champignons ( in plakjes )
  • 350 gr aardappels in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan en schep het meeste vet er uit zodat er een klein beetje overblijft om het vlees in te bakken.


  2. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem er door. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin.


  3. Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan het vlees en bak even mee. Snijd ook de wortel in plakjes en voeg toe.


  4. Roer de tomatenpuree er door.


  5. Schenk na een paar minuten de rode wijn er bij en laat de alcohol verdampen.


  6. Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de boeuf bourguignon ca. 2,5 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.


  7. Voeg daarna de aardappel, champignons en spekjes toe en stoof nog ca. 25 minuten mee met de boeuf bourguignon.