Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Snijd de varkenshaas over de lengte open maar niet helemaal doormidden. Besmeer de binnenzijde aan 1 kant met pesto. Snijd de mozzarella in plakken en leg op de onderste helft (gebruik niet al te veel mozzarella, want dan is de kans groter dat deze er uit loopt tijdens het bakken).

 Snijd de tomaatjes in stukken, verdeel over de mozzarella en bestrooi met pijnboompitten en basilicumblaadjes. Vouw de varkenshaas voorzichtig dicht.

 Wikkel de plakken ham om de varkenshaas en druk deze goed vast. Laat de plakken overlappen. Knoop er een paar touwtjes omheen zodat de parmaham goed blijft zitten.

 Verhit een beetje olie of boter in een pan en leg de varkenshaas hierin. Bak de varkenshaas ca. 20 tot 25 minuten in de pan (afhankelijk van de dikte). Draai hem voorzichtig een paar keer om. Het vlees mag van binnen rosé zijn maar moet wel gaar zijn. Lekker met gebakken aardappeltjes, salade en/of wat pasta.

 Tips:
- Wikkel de varkenshaas ook eens in spek i.p.v. ham.
- Je kunt de varkenshaas ook in de oven bereiden op 180 graden. Bak hem eerst een paar minuten krokant aan in een pan en leg hem daarna in een ovenschaal. Bak hem ca. 20 minuten in de oven.
- Gebruik je een vleesthermometer, top! Houd dan een kerntemperatuur aan van 65 graden aan, dan is hij mooi rosé.

italiaanse varkenshaas www.leukerecepten.nl

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)