Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Ingredienten
400 gr varkenslappen
1 sjalotje,
1 teentje knoflook
½ theelepel sambal
3 eetlepels ketchup
100 ml ketjap + om te marineren
gemalen korianderzaad (ketumbar)
gemalen gember (djahe)
gebakken uitjes en bosui om te garneren
 
Materialen
4 spiezen
 
Bereiding
Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk.
 
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
Verhit in een pannetje een beetje olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de ketchup en de sambal toe en bak 1 minuutje mee. Voeg een scheut ketjap er bij (ca 100 ml) en breng aan de kook. Voeg ongeveer een zelfde hoeveelheid water toe en laat pruttelen tot het begint in te dikken.
 
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
Rijg het vlees aan spiezen en bak in een pan (of op de BBQ) in ongeveer 7 min gaar. Serveer de spiezen met de ketjapsaus er over en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en/of roerbakgroente.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×