Ga naar de inhoud
Babi ketjap spiezen

Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 400 gr varkenslappen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketchup
  • 100 ml ketjap + om te marineren
  • gemalen korianderzaad ( ketoembar )
  • gemalen gember ( djahe )
  • gebakken uitjes en bosui om te garneren

Benodigdheden

  • 4 Spiezen

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk.


    babi ketjap spies 01 babi ketjap spies 01 babi ketjap spies 01
  2. Verhit in een pannetje een beetje olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de ketchup en de sambal toe en bak 1 minuutje mee. Voeg een scheut ketjap erbij (ca 100 ml) en breng aan de kook. Voeg ongeveer een zelfde hoeveelheid water toe en laat het pruttelen tot het begint in te dikken.


    babi ketjap spies 01 babi ketjap spies 01 babi ketjap spies 01
  3. Rijg het vlees aan de spiezen en bak in een pan (of op de BBQ) in ongeveer 7 min gaar. Serveer de spiezen met de ketjap saus er over en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en/of roerbakgroente.