Babi ketjap spiezen
Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ
Ingredienten
400 gr varkenslappen
1 sjalotje,
1 teentje knoflook
½ theelepel sambal
3 eetlepels ketchup
100 ml ketjap + om te marineren
gemalen korianderzaad (ketumbar)
gemalen gember (djahe)
gebakken uitjes en bosui om te garneren
Materialen
4 spiezen
Bereiding
Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk.








Rijg het vlees aan spiezen en bak in een pan (of op de BBQ) in ongeveer 7 min gaar. Serveer de spiezen met de ketjapsaus er over en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en/of roerbakgroente.