Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Ingredienten
400 gr varkenslappen
1 sjalotje,
1 teentje knoflook
½ theelepel sambal
3 eetlepels ketchup
100 ml ketjap + om te marineren
gemalen korianderzaad (ketumbar)
gemalen gember (djahe)
gebakken uitjes en bosui om te garneren
 
Materialen
4 spiezen
 
Bereiding
Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk.
 
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
Verhit in een pannetje een beetje olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de ketchup en de sambal toe en bak 1 minuutje mee. Voeg een scheut ketjap er bij (ca 100 ml) en breng aan de kook. Voeg ongeveer een zelfde hoeveelheid water toe en laat pruttelen tot het begint in te dikken.
 
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
babi ketjap spies 01
Rijg het vlees aan spiezen en bak in een pan (of op de BBQ) in ongeveer 7 min gaar. Serveer de spiezen met de ketjapsaus er over en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en/of roerbakgroente.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×