Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk.

  2. Verhit in een pannetje een beetje olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de ketchup en de sambal toe en bak 1 minuutje mee. Voeg een scheut ketjap erbij (ca 100 ml) en breng aan de kook. Voeg ongeveer een zelfde hoeveelheid water toe en laat het pruttelen tot het begint in te dikken.

  3. Rijg het vlees aan de spiezen en bak in een pan (of op de BBQ) in ongeveer 7 min gaar. Serveer de spiezen met de ketjap saus er over en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en/of roerbakgroente.

Heeft het gesmaakt?
46 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!