Ga naar de inhoud
Chicken tonight recept: vers en zelf gemaakt

Chicken tonight recept: vers en zelf gemaakt

Deze chicken tonight maak je helemaal vers zonder pakjes of zakjes, en dat proef je. Met malse kipfilet, zoete perzik in een kruidige saus zit je altijd goed. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snel iets lekkers op tafel wilt.

5 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 250 gr Kipfilet blokjes
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 perzik uit blik
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 70 gr tomatenpuree ( blikje )
  • Snuf zout en peper
  • Een scheutje olijfolie
  • 150 gr basmati rijst

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens verpakking.


  2. Snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in blokjes.


  3. Verhit olijfolie in een diepe pan en bak de ui, knoflook, paprika en kipfilet blokjes. Voeg het paprika poeder, peper en zout toe.


    chicken-tonight-02 chicken-tonight-03
  4. Bak tot de kip licht gaar is. Snijd ondertussen de perziken in blokjes, bewaar het sap.


  5. Voeg de tomatenpuree, een paar eetlepels van het perziksap (naar smaak), de honing, ketjap en de perzik toe aan de kip. Mocht je het niet genoeg saus vinden kun je een paar eetlepels water toevoegen.


  6. Vervolgens serveer je de chicken tonight met de rijst.


     


Tips

Kip kun je vervangen door kalkoen of stukjes mager varkensvlees voor vergelijkbare smaak en structuur. Vegetarische opties zijn tofu, tempeh of vegetarische kipstukjes vanwege hun neutrale smaak en stevige textuur. Ook champignons werken goed als plantaardige vervangers met een lekkere bite.

Snelkookrijst gebruik je als je weinig tijd hebt en is snel klaar. Basmati en pandan rijst passen goed bij Aziatische gerechten door hun geur en smaak. Basmati rijst heeft lange, droge korrels met een nootachtige smaak en past goed bij Indiase gerechten. Pandan rijst is iets vochtiger, kleveriger en heeft een subtiele pandan-geur, waardoor deze ideaal is voor Thaise en Oosterse gerechten. Zilvervliesrijst kies je voor extra vezels en voedingsstoffen bij gezonde maaltijden.