Kofte

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Ingredienten
350 gr lamsgehakt (of rundergehakt of een combinatie)
1 theel paprikapoeder
1 theel komijn
Snufje zwarte peper
1 teentje knoflook
1 uitje
½ ei
1 theel tomatenpuree uit blikje
3 eetl paneermeel
 
Bereiding
Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
 
kofte 01
kofte 01
kofte 01
kofte 01
Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje. 

 

 

216 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.