Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kofte

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Ingredienten
350 gr lamsgehakt (of rundergehakt of een combinatie)
1 theel paprikapoeder
1 theel komijn
Snufje zwarte peper
1 teentje knoflook
1 uitje
½ ei
1 theel tomatenpuree uit blikje
3 eetl paneermeel
 
Bereiding
Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
 
kofte 01
kofte 01
kofte 01
kofte 01
Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje. 

 

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×