Kofte
Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt
25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
350 gr lamsgehakt ( of rundergehakt of een combinatie )
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel komijn
-
snufje zwarte peper
-
1 teentje knoflook
-
1 uitje
-
Ā½ ei
-
1 theelepel tomatenpuree uit blikje
-
3 eetlepel paneermeel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
-
Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
-
Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat.
-
Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje.
Heeft het gesmaakt?
308 stemmen
Bereiding Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt. Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje.
Ook lekker