Cheeseburger maken

Geniet van een heerlijke klassieke cheeseburger! Ons recept bevat sappige hamburgers met gesmolten cheddar, plakjes tomaat en gebakken rode ui. Perfect voor een gezellige maaltijd of een zomerse barbecue.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Hamburgersaus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de saus door de ingrediënten goed door elkaar te mengen.

  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak deze in een pan. Snijd de tomaten en augurk in plakjes.

  3. Verhit een pan met een beetje olie of boter (of verwarm de bbq) en leg de hamburgers hierin of op. Bak de burgers een paar minuten aan een zijde en draai dan om. Leg een plakje cheddarkaas op de burgers en laat deze iets zacht worden.

  4. Snijd de broodjes open (rooster eventueel de binnenzijde lichtjes aan). Verdeel een beetje sla op de onderzijde van de broodjes. Leg hier een plakje cheddarkaas op.

  5. Leg hier de burger met cheddar kaas op en verdeel de plakjes tomaat, augurk en gebakken ui hierover. Top de burger af met de hamburgersaus en dek af met de bovenzijde van het broodje.

  6. Lekker met wat frietjes en/of salade on the side.

  7. Tip: neem een vega burger voor een vegetarische variant.

  8. Maak ook eens de burgers zelf.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!