Ga naar de inhoud
Flatbread met shoarma

Flatbread met shoarma

Flatbreads zijn mega populair, maar wat doe je er op? Ik heb een hele lekkere optie met shoarma, paprika en frisse sla en komkommer. Dit recept is wat lichter dan een broodje shoarma en je kunt er extra veel toppings op kwijt.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten: Flatbread met shoarma

Voor stuks

  • 175 gr shoarma ( vega )
  • 2 flatbreads ( kant en klaar of zelf gemaakt )
  • 6 cherrytomaatjes
  • 0.25 komkommer
  • 50 gr ijsbergsla
  • 1 (punt)paprika ( grote )

saus

  • 4 eetlepels kwark
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel sriracha

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Flatbread met shoarma

  1. Bak de shoarma (vega) in een pan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en bak een paar minuten mee. Roer regelmatig om en bak tot het goudbruin en knapperig is. Verwarm of bereid ook de flatbreads.


  2. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en de komkommer in dunne halve plakjes.


  3. Meng de kwark met de uitgeperste teen knoflook en een scheutje limoensap Roer goed door en proef of je nog iets wilt toevoegen zoals een snuf peper of zout.


    flatbread-shoarma-03 flatbread-shoarma-02 flatbread-shoarma-01
  4. Verwarm de flatbreads in een droge koekenpan of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer ze met de helft van de kwark saus.


  5. Beleg de flatbreads met ijsbergsla, de gebakken shoarma, tomaatjes en komkommer. Roer de sriracha saus door de overige kwarksaus. Lepel de pittige saus erover en serveer direct!


  6. Tip: Ik vind het lekker om hier nog wat extra koriander of peterselie overheen te strooien voor extra frisheid. En als je van pittig houdt, voeg dan nog wat extra sriracha saus toe!