Ravioli ovenschotel met prei
De smaken in deze ravioli ovenschotel met prei, romige ricotta, zoute spek en krokante walnoot combineren echt fantastisch bij elkaar. Dus dit is zeker een blijvertje bij ons thuis! Probeer het zelf ook eens, in 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.
15 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr ravioli ( ricotta vulling )
-
1 gr grote prei of 300
-
250 gr ricotta
-
1 snuf peper en zout
-
1 snuf tijm
-
1 snuf nootmuskaat
-
1 handje walnoten
-
100 gr spekjes ( vega )
-
75 gr geraspte kaas
-
olie of boter om te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Was de prei en snijd in dunne ringetjes. Kook de ravioli beetgaar.
-
Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak hier de spekjes een paar minuutjes in. Voeg de prei toe en bak kort mee.
-
Schep de ravioli door de spek en prei. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper, zout (niet te veel, want de spekjes zijn ook al zout) en tijm.
-
Verdeel dit mengsel in een ingevette ovenschaal (of laat in de pan als deze ovenvast is).
-
Bestrooi de bovenzijde met grof gehakte walnoten en geraspte kaas.
-
Bak de prei ravioli ovenschotel ca 15 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker