Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met tomaten

Dit eenvoudige recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum valt bij iedereen in de smaak
Ingrediënten
5 mooie tomaten
1 ciabatta brood (of stokbrood)
Handje verse basilicum
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
Snufje zwarte peper
 
Bereiding:
Vul een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water. Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn. Snijd ook het gedeelte met de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
bruschettas met tomaten 01
Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook en schep beide door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper. Dek de kom goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren (hele nacht kan ook). Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig. Verwijder de knoflook uit het bakje tomaten en verdeel over het brood.
Houd je van een extra sterke knoflook smaak, dan kun je het brood na het roosteren nog inwrijven met een teentje knoflook.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×