
Bruschetta’s met perzik
Deze bruschetta’s met perzik zijn een heerlijke combi van fris, zoet, zout en knapperig in één. Ik ben er dol op en ze zijn ideaal om op de BBQ te maken tijdens een warme dag.
20 M
Ingrediënten
Voor bruschetta's
-
1 stokbrood
-
2 perziken
-
1 bol mozzarella
-
2 tomaten
-
2 eetlepels olijfolie
-
basilicum naar smaak
-
Snuf peper
-
1 grote teen knoflook
-
2 eetlepels Balsamico crème
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk met olijfolie. Rooster de plakjes stokbrood op de BBQ of in een grillpan tot ze licht krokant zijn.
-
Wrijf de geroosterde stokbroodplakjes in met de knoflookteen. Snijd de perziken in partjes en bestrijk met olijfolie. Grill de perzikpartjes kort op de BBQ of grillpan.
-
Snijd de tomaten in blokjes en verwijder het waterige gedeelte. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Beleg de bruschetta’s met de gegrilde perzik, mozzarella, tomaten en bestrooi met een snufje peper. Druppel wat balsamico crème er over en garneer met basilicum.
-
Druppel wat balsamico crème over de belegde bruschetta’s. Garneer met verse basilicumblaadjes.
-
Tip: bewaar de bruschetta’s maximaal 1 dag in een afgesloten bakje in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker