Bruschetta’s met aubergine en ricotta
Lekker recept voor een origineel hapje: bruschetta's met aubergine en ricotta. In 25 minuten heb je deze smaakvolle bruschetta's al gemaakt. Perfect voor bij een borrel of als voorgerecht. Probeer het zelf ook!
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
8 sneetjes stokbrood ( of ander brood )
-
4 eetlepels olijfolie
-
1 teen knoflook
-
1 aubergine
-
1 snuf peper en zout
-
6 eetlepels ricotta
-
8 cherrytomaatjes
-
verse basilicum
Benodigdheden
-
Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit de grillpan op hoog vuur. Besmeer de sneetjes brood met olijfolie en grill ze in de grillpan licht krokant. Haal uit de pan en wrijf de broodjes in met een teentje knoflook.
-
Snijd de aubergine in ronde plakjes. Besmeer deze ook met een dun laagje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Grill ze in de pan tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
-
Besmeer de geroosterde sneetjes brood met ricotta. Verdeel hier de gegrilde aubergine over. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de bruschetta’s samen met wat verse basilicum en eventueel een extra snufje peper.
-
Tip: serveer de bruschetta’s op een gezellige plank of per 2 op een bordje.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker