Kipsaté

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Hoofdgerecht 20 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 8 spiesjes

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook fijn en meng met de ketjap. Voeg ook de sambal hierbij. Voeg dit toe naar smaak; hoe meer, hoe pittiger de marinade wordt. Voeg nu de blokjes kip toe aan de en laat zo lang mogelijk, maar minimaal 30 minuten marineren.

  2. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg de blokjes kip dan op de satestokjes. Bak de kip saté spiesen nu op de grill of de BBQ tot de kip gaar is, dit duurt afhankelijk van de dikte rond de 5 tot 7 minuten. Lekker met satésaus.

  3. Tip: indien je houten satestokjes gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen. Ik gebruikte de ketjap kentol no.1 van het merk A trade mark (in een wit kannetje), deze is lekker dik en ideaal om te marineren.

Heeft het gesmaakt?
201 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!