
Tempeh saté spiesjes
Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.
25 M + 1 U marineren
Ingrediënten
Voor stuks
-
400 gr tempeh ( blok )
-
5 eetlepels ketjap ( stroperige )
-
2 eetlepels limoensap
-
1 knoflook
-
1 eetlepel agavesiroop
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
2 eetlepels gebakken uitjes
Materiaal
-
8 satéstokjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd of breek de tempeh in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe deze in een kom of schaal.
-
Pers de limoen uit totdat je 2 eetlepels limoensap hebt.
-
Meng de ketjap met de sambal, agave, zonnebloemolie en het limoensap. Pers het teentje knoflook erbij.
-
Schenk de marinade over de tempeh blokjes en schep goed door elkaar. Laat minimaal een uurtje afgedekt staan.
-
Rijg de tempeh aan de stokjes.
-
Verhit de grillpan of de BBQ en grill de spiesjes ca. 5 minuutjes tot ze mooi gegrild en iets knapperig zijn.
-
Serveer de tempeh saté met de satésaus en wat gebakken uitjes.
-
Tip: Ook lekker met nasi goreng of gado gado.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 10 gr
- verzadigd vet 1.5 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker