Tempeh saté spiesjes

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materiaal

Bereiding

Snijd of breek de tempeh in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe deze in een kom of schaal.

Pers de limoen uit totdat je 2 eetlepels limoensap hebt.

Meng de ketjap met de sambal, agave, zonnebloemolie en het limoensap. Pers het teentje knoflook erbij.

Schenk de marinade over de tempeh blokjes en schep goed door elkaar. Laat minimaal een uurtje afgedekt staan.

Rijg de tempeh aan de stokjes.

Verhit de grillpan of de BBQ en grill de spiesjes ca. 5 minuutjes tot ze mooi gegrild en iets knapperig zijn.

Serveer de tempeh saté met de satésaus en wat gebakken uitjes.

Tip: Ook lekker met nasi goreng of gado gado.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!