Ga naar de inhoud
Tempeh saté spiesjes

Tempeh saté spiesjes

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

25 M + 1 U marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr tempeh ( blok )
  • 5 eetlepels ketjap ( stroperige )
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 knoflook
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 portie satésaus
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Materiaal

  • 8 satéstokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd of breek de tempeh in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe deze in een kom of schaal.


  2. Pers de limoen uit totdat je 2 eetlepels limoensap hebt.


  3. Meng de ketjap met de sambal, agave, zonnebloemolie en het limoensap. Pers het teentje knoflook erbij.


  4. Schenk de marinade over de tempeh blokjes en schep goed door elkaar. Laat minimaal een uurtje afgedekt staan.


  5. Rijg de tempeh aan de stokjes.


  6. Verhit de grillpan of de BBQ en grill de spiesjes ca. 5 minuutjes tot ze mooi gegrild en iets knapperig zijn.


  7. Serveer de tempeh saté met de satésaus en wat gebakken uitjes.


  8. Tip: Ook lekker met nasi goreng of gado gado.