Ga naar de inhoud
Roedjak manis (Indische fruitsalade)

Roedjak manis (Indische fruitsalade)

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 appels granny smith
  • 1 komkommer
  • 250 gr ananas
  • 1 theelepel sambal
  • 0.5 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels gula djawa palmsuiker ( of bruine basterdsuiker )
  • 1 theelepel tamarinde pasta
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers het sap van de limoen uit. Verhit dit met een klein scheutje water in een pannetje.


  2. Voeg de suiker hieraan toe en laat deze oplossen. Roer ook de ketjap, de tamarinde pasta en de sambal (naar smaak) erdoor. Laat het mengsel als alles goed is gemengd en iets is ingedikt afkoelen.


    roedjak stap 1 roedjak stap 2 roedjak stap 3
  3. Snijd het fruit en de komkommer in stukjes of plakjes en doe in een grote kom. Giet de marinade erover en schep alles goed door. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.


  4. Tips: ook lekker met mango, peer en/of dragon fruit.


  5. De meeste ingrediënten zijn tegenwoordig wel verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. En anders kun je altijd bij de toko terecht.