Oosterse asperge wok

De lente is het seizoen van asperges en dit roerbak recept geeft er een heerlijke Oosterse draai aan. De witte asperges combineren lekker tijdens het wokken met het zoute van de ketjap en pittige van de rode peper. Lekker met rijst, kip en/of gebakken tempeh.

Hoofdgerecht 10 min + 2 min blancheren

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het schillen van de asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Blancher de asperges kort in kokend water voor ongeveer 2 minuten, spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Snijd de bosuien in ringen en de rode peper in dunne reepjes. Pel en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit de sesamolie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak deze kort aan. Voeg vervolgens de aspergestukjes toe en roerbak deze voor 5 minuten.

  4. Voeg de ketjap en de helft van de bosui toe en laat het geheel nog ongeveer 2 minuten op het vuur staan, zodat de smaken goed mengen.

  5. Net voor het serveren, strooi de sesamzaadjes en de rest van de bosui over het gerecht. Garneer met verse koriander of peterselie voor een frisse touch.

  6. Dit gerecht is heerlijk met een portie rijst.

  7. Tip: mocht je restjes overhouden, dan kun je deze in een afgesloten bakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Warm het geheel opnieuw op in een pan of in de magnetron.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!