Vegetarische & vegan poké bowl

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing:

Bereiding

 Voeg 1 eetlepel olie samen met het knoflook- en gerookt paprikapoeder. Spoel de kikkererwten af en meng met de gekruide olie. Rooster de kikkererwten ongeveer 10-15 minuten in de Airfryer tot deze krokant zijn of in de oven op 220 graden. Kook de rijst en spoel af met koud water. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de avocado doormidden en snijd plakjes van elke halve avocado. Snijd de cherrytomaatjes in partjes.

 Snijd voor de dressing de rode peper fijn en meng met het sap van de limoen, olie en een beetje agavesiroop. Doe in een kom eerst een schep rijst. Vul de kom vervolgens met de edamame boontjes, wortel julienne, cherrytomaat en komkommer. Leg een halve avocado, in plakjes in de kom en leg de helft van de geroosterde kikkererwten in het midden. Verdeel de sesamzaadjes en dressing over alle ingrediënten.

 Bekijk ook het klassieke recept voor poké bowl

92 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.