
Poké bowl met watermeloen
Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!
30 M
Ingrediënten
Voor bowls
-
350 gr watermeloen
-
0.5 komkommer
-
75 gr edamame boontjes
-
175 gr sushi rijst
-
1 avocado
-
4 radijsjes
-
2 eetlepels vegan mayonaise
-
1 theelepel harissa
-
1 eetlepel azijn
-
sesam
Marinade
-
2 eetlepels limoensap
-
1 eetlepels (witte wijn) azijn
-
1 eetlepels bruine basterdsuiker
-
scheutje sesamolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de sushirijst gaar en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
-
Snijd indien nog nodig de watermeloen in blokjes van ca 3cm. Schep de marinade door de blokjes meloen en laat even staan.
-
Snijd de komkommer en radijs in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Meng de mayonaise met de azijn en harissa.
-
Schep wat van de rijst in een kom. Voeg er om heen de volgende dingen toe: komkommer, radijsjes, edamame, avocado en blokjes watermeloen.
-
Besprenkel de poké bowl met watermeloen met de harissa mayonaise en bestrooi met sesam. Garneer eventueel nog met een partje limoen.
Heeft het gesmaakt?
30 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 480
- vet 18 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 68 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 9 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker