Poké bowl met watermeloen

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 bowls

Marinade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de sushirijst gaar en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

  2. Snijd indien nog nodig de watermeloen in blokjes van ca 3cm. Schep de marinade door de blokjes meloen en laat even staan.

  3. Snijd de komkommer en radijs in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Meng de mayonaise met de azijn en harissa.

  4. Schep wat van de rijst in een kom. Voeg er om heen de volgende dingen toe: komkommer, radijsjes, edamame, avocado en blokjes watermeloen.

  5. Besprenkel de poké bowl met watermeloen met de harissa mayonaise en bestrooi met sesam. Garneer eventueel nog met een partje limoen.

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!