Poke bowl met krokante kip

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Maak dan deze makkelijke en voedzame poke bowl met krokante (vega) kip. In een handomdraai een heerlijke poke bowl op tafel.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer en mango in stukjes.

  2. Verdeel de afgekoelde sushi rijst over twee kommen.

  3. Leg de gesneden komkommer, avocado, edamame boontjes, peen julienne en mango bij de rijst in de kommen. Besprenkel de rijst en groenten met de sojasaus.

  4. Bak de kipschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  5. Leg de krokante kipschnitzel bovenop de groenten en rijst in elke kom.

  6. Drizzle de sriracha mayo over de ingrediënten in elke kom.

  7. Bestrooi de pokebowls met gebakken uitjes, sesamzaadjes en fijngehakte bosui.

  8. Serveer de krokante kip pokebowl direct en geniet van dit heerlijke gerecht!

  9. Je kunt de ingrediënten en toppings aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Eet smakelijk!

  10. Tips: je kunt ook zelf sriracha mayonaise maken door mayonaise met een beetje pittige sriracha te mengen.

  11. Gebruik vegan mayonaise en een vegan kipschnitzel voor een lactosevrij en vegan recept.

Heeft het gesmaakt?
55 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!