Poke bowl met krokante kip
Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Maak dan deze makkelijke en voedzame poke bowl met krokante (vega) kip. In een handomdraai een heerlijke poke bowl op tafel.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
140 gr gekookte sushi rijst ( afgekoeld )
-
65 gr edamame boontjes
-
0.5 komkommer
-
1 avocado
-
50 gr peen julienne
-
1 mango
-
2 kipschnitzels ( vega )
-
2 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels sriracha mayonaise
-
1 eetlepel gebakken uitjes
-
1 theelepel sesamzaadjes
-
1 bosui
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de komkommer en mango in stukjes.
-
Verdeel de afgekoelde sushi rijst over twee kommen.
-
Leg de gesneden komkommer, avocado, edamame boontjes, peen julienne en mango bij de rijst in de kommen. Besprenkel de rijst en groenten met de sojasaus.
-
Bak de kipschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de krokante kipschnitzel bovenop de groenten en rijst in elke kom.
-
Drizzle de sriracha mayo over de ingrediƫnten in elke kom.
-
Bestrooi de pokebowls met gebakken uitjes, sesamzaadjes en fijngehakte bosui.
-
Serveer de krokante kip pokebowl direct en geniet van dit heerlijke gerecht!
-
Je kunt de ingrediƫnten en toppings aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Eet smakelijk!
-
Tips: je kunt ook zelf sriracha mayonaise maken door mayonaise met een beetje pittige sriracha te mengen.
-
Gebruik vegan mayonaise en een vegan kipschnitzel voor een lactosevrij en vegan recept.
Heeft het gesmaakt?
56 stemmen
Ook lekker