
Spaanse pastasalade
Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
50 gr sla
-
250 gr farfalle pasta
-
250 gr cherrytomaatjes
-
2 puntpaprikaās
-
225 gr chorizo
-
300 gr manchego
-
1 rode ui
-
Paar olijven
Dressing
-
3 eetlepels olijfolie
-
1/2 rode peper
-
1 theelepel oregano
-
snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking.
-
Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.
-
Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.
-
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes.
-
Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.
-
Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing.
-
Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.
Heeft het gesmaakt?
126 stemmen
Ook lekker