Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Ingrediënten
  • 50 gr sla
  • 250 gr farfalle pasta
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 225 gr chorizo
  • 300 gr manchego
  • 1 rode ui
  • Paar olijven
Dressing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • snuf peper en zout

Bereiding
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.

Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes. Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.

spaanse_pastasalade_01.jpg
spaanse_pastasalade_02.jpg
spaanse_pastasalade_03.jpg

Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing. Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette