Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Ingrediënten
  • 50 gr sla
  • 250 gr farfalle pasta
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 225 gr chorizo
  • 300 gr manchego
  • 1 rode ui
  • Paar olijven
Dressing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • snuf peper en zout

Bereiding
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.

Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes. Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.

spaanse_pastasalade_01.jpg
spaanse_pastasalade_02.jpg
spaanse_pastasalade_03.jpg

Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing. Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst