Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Ingrediënten
  • 50 gr sla
  • 250 gr farfalle pasta
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 225 gr chorizo
  • 300 gr manchego
  • 1 rode ui
  • Paar olijven
Dressing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • snuf peper en zout

Bereiding
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.

Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes. Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.

spaanse_pastasalade_01.jpg
spaanse_pastasalade_02.jpg
spaanse_pastasalade_03.jpg

Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing. Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: pastaschotel Hawaï
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: chili sin carne

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip