Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking.

  2. Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.

  3. Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.

  4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes.

  5. Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.

  6. Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing.

  7. Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.

Heeft het gesmaakt?
124 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!