Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken. Meng er wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet gaat plakken.

 Snijd de chorizo in reepjes en bak deze knapperig in een een droge koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika, rode ui en manchego in stukjes. Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng met de olijfolie, oregano en peper en zout.

 Serveer de pasta met de chorizo, cherrytomaatjes, puntpaprika, rode ui, manchego en de dressing. Voeg per bord twee handjes sla toe en maak de pastasalade af met een paar olijven.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.