Bloemkoolpizza met groenten

Een heerlijk knapperige zelfgemaakte pizza met bloemkool verwerkt in het pizzadeeg die tevens glutenvrij is, met groenten en geitenkaas on top

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Voor de topping:

Bereiding

 Stoom de bloemkoolrijst ca. 5 minuten. Doe de gestoomde bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.

 Doe de vrij van gluten broodmix in een kom, maak 2 kuiltjes en doe in het ene kuiltje de gist en in de andere het zout. Meng deze door elkaar.

 Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en voeg daarna het water toe. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar totdat het niet meer plakt en een bal vormt. Doe de bal in een kom met een natte theedoek erover en laat deze 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.

 Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg gerezen is, neem je het deeg uit de kom en verdeel je deze over 2 gelijke stukken. Bebloem een werkoppervlak en de bol pizzadeeg dun uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatenpassata over de pizzabodem en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Bestrijk de randen van de pizza met een beetje olijfolie. Zet de pizzabodem voor 10 minuten in de oven.

 Snijd ondertussen de courgette in plakken, de paprika en de rode ui in reepjes. Grill de courgette en de paprika in een grillpan totdat deze mooie bruine strepen krijgen.

 Wanneer de pizza 10 minuten in de oven is geweest, haal deze er uit en beleg met de gegrilde groenten, rode ui en verdeel de geitenkaas eroverheen. Zet de pizza terug in de oven voor 10 minuten. Maak eventueel af met rucola en cherrytomaten.

 Tip: glutenvrij pizzadeeg rijst niet zo goed als een pizzadeeg gemaakt met tarwebloem en is minder elastisch. Hierdoor zul je een dunnere bodem krijgen en een minder luchtig deeg. Echter neemt dit niks weg van de smaak en krijg je een heerlijke knapperige pizzabodem!

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!