Ga naar de inhoud
Vegan pizza met kleurrijke groenten

Vegan pizza met kleurrijke groenten

Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!

8 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor pizza's

  • 2 Vegan pizzabodems ( naar eigen keuze )
  • 70 gr tomatenpuree
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 ml water
  • 0.5 courgette
  • 150 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 40 gr vegan geraspte kaas
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.


  2. Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg ze op de bakplaat.


  3. Mix de tomatenpuree met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout, peper en wat water in een kommetje en mix het tot een gladde tomatensaus.


  4. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems.


  5. Snijd de courgette en champignons in plakjes, de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes.


  6. Verdeel de groenten over de pizza en bestrooi met vegan geraspte kaas.


  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza’s in 12 minuten. De rand van de bodem mag lekker krokant zijn, en de groenten zacht.


  8. Haal de pizza’s uit de oven en garneer ze met verse basilicum en pijnboompitten. Serveer eventueel met wat vegan knoflooksaus.