Vegan pizza met kleurrijke groenten
Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!
8 M + 12 M oventijd
Ingrediënten
Voor pizza's
-
2 Vegan pizzabodems ( naar eigen keuze )
-
70 gr tomatenpuree
-
0.5 theelepel knoflookpoeder
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Zout en peper naar smaak
-
100 ml water
-
0.5 courgette
-
150 gr champignons
-
1 rode ui
-
1 gele paprika
-
40 gr vegan geraspte kaas
-
verse basilicum
-
2 eetlepels pijnboompitten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220° graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
-
Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg ze op de bakplaat.
-
Mix de tomatenpuree met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout, peper en wat water in een kommetje en mix het tot een gladde tomatensaus.
-
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems.
-
Snijd de courgette en champignons in plakjes, de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
-
Verdeel de groenten over de pizza en bestrooi met vegan geraspte kaas.
-
Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza’s in 12 minuten. De rand van de bodem mag lekker krokant zijn, en de groenten zacht.
-
Haal de pizza’s uit de oven en garneer ze met verse basilicum en pijnboompitten. Serveer eventueel met wat vegan knoflooksaus.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Pizza recepten