Vegan plaattaart met groenten
De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!
15 M bereidingstijd + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor plaattaart
-
1 rol vegan bladerdeeg
-
4 eetlepels rode pesto ( vegan )
-
olijfolie
-
0.5 courgette
-
0.5 aubergine
-
1 rode paprika
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Peper en zout naar smaak
-
150 gr kikkererwten ( uit blik )
-
verse peterselie
-
2 eetlepels pijnboompitten
Benodigdheden:
-
bakplaat
-
Bakpapier
-
Koekenpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Rol het vel bladerdeeg met bakpapier uit en leg dit op de bakplaat. Vouw 1-2 centimeter van de randen om en druk het aan met je vingers. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de plaattaart 5-10 minuten voor in de oven.
-
Snijd in de tussentijd de courgette en aubergine in (halve) plakjes en de rode paprika in reepjes.
-
Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groenten een paar minuten. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Haal de bakplaat uit de oven en laat de oven aan staan.
-
Verdeel de rode pesto over de plaattaart en verdeel daarover de gebakken groenten en de cherrytomaatjes.
-
Spoel de kikkererwten goed af en verdeel deze ook over de plaattaart.
-
Zet de bakplaat terug in de oven en bak de plaattaart nog ongeveer 25 minuten tot hij gaar is en de randen lekker krokant.
-
Haal de bakplaat daarna uit de oven en garneer de plaattaart met verse peterselie en pijnboompitten. Snijd in stukken en serveer meteen.
-
Tip: Kies voor een vegan rode pesto. In het originele recept zit namelijk pecorinokaas.
Heeft het gesmaakt?
32 stemmen
Ook lekker