Ga naar de inhoud
Vegan plaattaart met groenten

Vegan plaattaart met groenten

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

15 M bereidingstijd + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor plaattaart

  • 1 rol vegan bladerdeeg
  • 4 eetlepels rode pesto ( vegan )
  • olijfolie
  • 0.5 courgette
  • 0.5 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gr kikkererwten ( uit blik )
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Benodigdheden:

  • bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.


  2. Rol het vel bladerdeeg met bakpapier uit en leg dit op de bakplaat. Vouw 1-2 centimeter van de randen om en druk het aan met je vingers. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de plaattaart 5-10 minuten voor in de oven.


  3. Snijd in de tussentijd de courgette en aubergine in (halve) plakjes en de rode paprika in reepjes.


  4. Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groenten een paar minuten. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.


  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de oven aan staan.


  6. Verdeel de rode pesto over de plaattaart en verdeel daarover de gebakken groenten en de cherrytomaatjes.


  7. Spoel de kikkererwten goed af en verdeel deze ook over de plaattaart.


  8. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de plaattaart nog ongeveer 25 minuten tot hij gaar is en de randen lekker krokant.


  9. Haal de bakplaat daarna uit de oven en garneer de plaattaart met verse peterselie en pijnboompitten. Snijd in stukken en serveer meteen.


  10. Tip: Kies voor een vegan rode pesto. In het originele recept zit namelijk pecorinokaas.