Hutspot

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de wortels en de ui in stukjes. Snijd de aardappelen eventueel in gelijke stukken en doe ze in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.

  2. Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken.

  3. Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie of tijm en serveer er een stukje vlees, vis of vega optie bij.

Heeft het gesmaakt?
451 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!