Hutspot

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken, een stamppot op basis van aardappels, wortel en ui

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de wortels en ui in stukjes. Doe de aardappels in gelijke stukken in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.

 Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuiger te maken.

 Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie of tijm en serveer er een stukje vlees, vis of vega optie bij.

170 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.