Ga naar de inhoud
Bloemkoolstamppot met spekjes

Bloemkoolstamppot met spekjes

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr bloemkool
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 4 takjes verse peterselie
  • snuf peper en zout
  • 1 klont boter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 100 gr spekjes ( vega )
  • 1 handje walnoten
  • 1 theelepel mosterd

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca. 15 minuten. Kook de bloemkoolroosjes ca. 10 minuten. Je kunt eventueel beide in 1 pan samen koken.


  2. Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en hak de walnoten grof. Hak de peterselie fijn.


  3. Giet de aardappels en bloemkool af. Doe terug in de pan en stamp met een stamper fijn. Voeg boter, melk, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en creëer een lekkere smeuïge stamppot.


    Bloemkool stamppot stap 1 Bloemkool stamppot stap 2 Bloemkool stamppot stap 3
  4. Schep de spekjes, walnoten en peterselie er op het laatst door en serveer de bloemkoolstamppot met wat extra peterselie.