Bloemkoolstamppot met spekjes

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca. 15 minuten. Kook de bloemkoolroosjes ca. 10 minuten. Je kunt eventueel beide in 1 pan samen koken.

  2. Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en hak de walnoten grof. Hak de peterselie fijn.

  3. Giet de aardappels en bloemkool af. Doe terug in de pan en stamp met een stamper fijn. Voeg boter, melk, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en creëer een lekkere smeuïge stamppot.

  4. Schep de spekjes, walnoten en peterselie er op het laatst door en serveer de bloemkoolstamppot met wat extra peterselie.

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!