Ga naar de inhoud
Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels ( geschild )
  • 1 grote rookworst ( of meerdere kleine rookworsten )
  • 1 scheutje warme melk
  • 20 gr boter
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Optioneel

  • appelmoes
  • gebakken spekjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes.


  2. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven.


  3. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp daarna fijn.


  4. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.


  5. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool.


  6. Ook lekker met wat (zelfgemaakte) appelmoes of gebakken spekjes.


  7. Kies ook eens voor een vegetarische of veganistische rookworst. Ook lekker.