Boerenkool stamppot
Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr gesneden boerenkool
-
500 gr kruimige aardappels ( geschild )
-
1 grote rookworst ( of meerdere kleine rookworsten )
-
1 scheutje warme melk
-
20 gr boter
-
1 theelepel mosterd
-
peper en zout
-
Snufje nootmuskaat
Optioneel
-
appelmoes
-
gebakken spekjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes.
-
Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven.
-
Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp daarna fijn.
-
Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool.
-
Ook lekker met wat (zelfgemaakte) appelmoes of gebakken spekjes.
-
Kies ook eens voor een vegetarische of veganistische rookworst. Ook lekker.
Heeft het gesmaakt?
1063 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Winter recepten