Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkoolstamppot met worst

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

Ingrediënten
  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 1 grote of 2 kleine rookworsten
  • Scheut warme melk
  • 20 gr boter
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Bereiding
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool. Ook lekker met wat appelmoes.

stamppot-boerenkool_v

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×