Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkoolstamppot met worst

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

Ingrediënten
  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 1 grote of 2 kleine rookworsten
  • Scheut warme melk
  • 20 gr boter
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Bereiding
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool. Ook lekker met wat appelmoes.

stamppot-boerenkool_v

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×