Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkoolstamppot met worst

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

Ingrediënten
  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 1 grote of 2 kleine rookworsten
  • Scheut warme melk
  • 20 gr boter
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Bereiding
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool. Ook lekker met wat appelmoes.

stamppot-boerenkool_v

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×