Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkool stamppot

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

Ingrediënten

Bereiding

 Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

 Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool. Ook lekker met wat appelmoes.

stamppot-boerenkool_v

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×