Ga naar de inhoud
Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr spruitjes
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 1 scheut melk
  • 1 klont boter
  • 2 handjes walnoten
  • 2 appels
  • 100 gr (vega)spekjes
  • 1 snuf tijm

  • 1 snuf nootmuskaat
  • 100 gr geitenkaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar en de spruiten ca. 10 minuten (eventueel in dezelfde pan met water).


  2. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes.


  3. Verhit een koekenpan en bak de reepjes spek licht krokant.


  4. Voeg de stukjes appel en tijm toe en bak een paar minuten mee.


  5. Giet de spruiten en aardappels af en doe terug in een pan. Stamp ze fijn met een stamper.


  6. Voeg de melk en boter toe en een snuf nootmuskaat.


  7. Schep het spek en appelmengsel samen met de geitenkaas door de spruitjesstamppot en breng de stamppot verder op smaak met peper en zout. Doe als laatste de walnoten erdoor.


  8. Tip: Bewaar eventueel wat van de geitenkaas en walnoten om als laatste als topping er nog overheen te doen.