Spruitjes stamppot
Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr spruitjes
-
600 gr kruimige aardappels
-
1 scheut melk
-
1 klont boter
-
2 handjes walnoten
-
2 appels
-
100 gr (vega)spekjes
-
1 snuf tijm
-
1 snuf nootmuskaat
-
100 gr geitenkaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar en de spruiten ca. 10 minuten (eventueel in dezelfde pan met water).
-
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes.
-
Verhit een koekenpan en bak de reepjes spek licht krokant.
-
Voeg de stukjes appel en tijm toe en bak een paar minuten mee.
-
Giet de spruiten en aardappels af en doe terug in een pan. Stamp ze fijn met een stamper.
-
Voeg de melk en boter toe en een snuf nootmuskaat.
-
Schep het spek en appelmengsel samen met de geitenkaas door de spruitjesstamppot en breng de stamppot verder op smaak met peper en zout. Doe als laatste de walnoten erdoor.
-
Tip: Bewaar eventueel wat van de geitenkaas en walnoten om als laatste als topping er nog overheen te doen.
Heeft het gesmaakt?
289 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Herfstrecepten