Ga naar de inhoud
Kip met mango

Kip met mango

Deze kip met mango zorgt voor wat exotische smaken op tafel. De mango, peultjes en kip worden gemengd met een heerlijke saus van sojasaus, tomatenpuree en ahornsiroop. Serveer met rijst en enjoy!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 175 gr kip ( vegetarisch )
  • 275 gr mango
  • 1 uitje
  • 200 gr peultjes
  • 1 knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 handje cashewnoten
  • 150 gr rijst
  • 2 bosuien om te garneren

Saus:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking in ca. 10 minuten.


  2. Bak eerst de (vegetarische) kip in een pan tot deze goudbruin is.


  3. Voeg vervolgens de gesneden ui, knoflook en peultjes toe en bak deze kort mee.


  4. Maak ondertussen de saus door de sojasaus, tomatenpuree, witte wijnazijn en ahornsiroop in een kommetje te mengen. Voeg dit toe aan de groenten en kip in de pan.


  5. Giet de warme bouillon erbij en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Meng de maizena met een paar druppels water tot een papje. Giet dit in de pan en roer erdoor en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Voeg indien nodig nog een beetje extra maizena toe.


    kip met mango stap 1 kip met mango stap 2 kip met mango stap 3
  6. Voeg op het laatst de mango in blokjes toe en de cashewnoten. Proef of het gerecht nog wat peper en zout nodig heeft.


  7. Serveer het gerecht met gekookte rijst en bestrooi met bosui en extra cashewnoten voor een knapperige finishing touch.