Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip tandoori

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten
Marinade:

Bereiding

 Doe alle ingrediënten voor de tandoori marinade in een kom. Voeg de kip in blokjes toe. Dek af met folie en laat 1 a 2 uur marineren in de koelkast.

 Kook de rijst gaar. Snipper de ui. Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie. Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade. Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ca 20 tot 25 minuten.

 Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker mals. Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt en/of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.

 Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat verse koriander. Lekker met een frisse salade.

 Tip: zonder naanbrood is dit gerecht glutenvrij.

kip tandoori www.leukerecepten.nl

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×