Kip tandoori

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Hoofdgerecht 40 min + marineren

ingrediënten

voor 4 personen

Marinade:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de tandoori marinade in een kom. Voeg de kip in blokjes toe. Dek af met folie en laat 1 a 2 uur marineren in de koelkast.

  2. Kook de rijst gaar. Snipper de ui. Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie. Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade. Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ca 20 tot 25 minuten.

  3. Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker mals. Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt en/of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.

  4. Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat verse koriander. Lekker met een frisse salade.

  5. Tip: zonder naanbrood is dit gerecht glutenvrij.

Heeft het gesmaakt?
529 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!