Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip tandoori

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten
Marinade:

Bereiding

 Doe alle ingrediënten voor de tandoori marinade in een kom. Voeg de kip in blokjes toe. Dek af met folie en laat 1 a 2 uur marineren in de koelkast.

 Kook de rijst gaar. Snipper de ui. Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie. Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade. Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ca 20 tot 25 minuten.

 Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker mals. Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt en/of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.

 Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat verse koriander. Lekker met een frisse salade.

 Tip: zonder naanbrood is dit gerecht glutenvrij.

kip tandoori www.leukerecepten.nl

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×