Kip met champignon roomsaus
Altijd lekker: gebakken champignons en kip in een romige saus gereserveerd met broccoli en rijst.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr champignons
-
175 gr (vega)kip
-
300 gr broccoli
-
150 gr rijst
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
1 klontje boter
-
200 ml kookroom
-
30 gr bloem
-
200 ml groentebouillon
-
2 eetlepels sojasaus
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid de ingrediënten voor. Snijd de champignons in plakjes, de kip in stukjes, de broccoli in roosjes en de stam van de broccoli in stukjes.
-
Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een flinke klont boter of margarine.
-
Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten in de pan.
-
Doe dan de kip erbij en roerbak ook tot hij gaar is.
-
Kook ondertussen in een pan met water eerst 1 minuut de stukjes stam van de broccoli en voeg daarna de broccoliroosjes toe en kook nog ca. 4 minuten totdat alles beetgaar is.
-
Kook de rijst in 10 minuten gaar of volgens de verpakking.
-
Giet de broccoli en rijst beide af.
-
Roer de bloem door de champignons en kip.
-
Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf ondertussen goed roeren. Laat de saus iets indikken.
-
Giet dan de room erbij en de sojasaus.
-
Laat de saus nog een paar minuten pruttelen. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper en/of zout toe.
-
Serveer de kip in champignonroomsaus met rijst en broccoli. Garneer met wat peterselie.
-
Tip: ook lekker met aardappelpuree i.p.v. rijst.
Heeft het gesmaakt?
97 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Rijst met kip recepten