Ga naar de inhoud
Kip met champignon roomsaus

Kip met champignon roomsaus

Altijd lekker: gebakken champignons en kip in een romige saus gereserveerd met broccoli en rijst.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr champignons
  • 175 gr (vega)kip
  • 300 gr broccoli
  • 150 gr rijst
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 klontje boter
  • 200 ml kookroom
  • 30 gr bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de ingrediënten voor. Snijd de champignons in plakjes, de kip in stukjes, de broccoli in roosjes en de stam van de broccoli in stukjes.


  2. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een flinke klont boter of margarine.


  3. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten in de pan.


  4. Doe dan de kip erbij en roerbak ook tot hij gaar is.


  5. Kook ondertussen in een pan met water eerst 1 minuut de stukjes stam van de broccoli en voeg daarna de broccoliroosjes toe en kook nog ca. 4 minuten totdat alles beetgaar is.


  6. Kook de rijst in 10 minuten gaar of volgens de verpakking.


  7. Giet de broccoli en rijst beide af.


  8. Roer de bloem door de champignons en kip.


  9. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf ondertussen goed roeren. Laat de saus iets indikken.


  10. Giet dan de room erbij en de sojasaus.


  11. Laat de saus nog een paar minuten pruttelen. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper en/of zout toe.


  12. Serveer de kip in champignonroomsaus met rijst en broccoli. Garneer met wat peterselie.


  13. Tip: ook lekker met aardappelpuree i.p.v. rijst.