Koolhydraatarme broodjes

Deze koolhydraatarme broodjes zijn makkelijk te maken en lekker luchtig en bovendien ook glutenvrij

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Meng in een kom de eieren met de Griekse yoghurt en het zout met behulp van een handmixer tot een schuimig geheel. Voeg vervolgens het amandelmeel, de psylliumvezels, het bakpoeder en de Italiaanse kruiden toe. Meng dit verder tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat dit circa 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het deeg in 8 bolletjes. Leg de bolletjes verspreid op een bakplaat. Ze worden nog een stuk groter dus leg ze niet te dicht bij elkaar. Bestrooi de broodjes met wat sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Bak de broodjes voor 30 minuten in de oven.

Laat de broodjes de eerst 10 minuten afkoelen met de ovendeur open, zodat ze niet inzakken. Laat ze daarna verder afkoelen buiten de oven.

Let op: eet niet te veel per dag en drink voldoende water. Psylliumvezels nemen veel water op in de darm, waardoor het belangrijk is om voldoende water erbij te drinken om zo een verstopping te voorkomen.

Tip: psylliumvezels zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en de grotere supermarkten. In dit recept is gebruik gemaakt van psylliumvezels van het merk Peaks, gekocht bij AH

Koolhydraatarme broodjes

40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.