Koolhydraatarme broodjes

Deze koolhydraatarme broodjes zijn makkelijk te maken en lekker luchtig en bovendien ook glutenvrij

Lunch recept 20 min + 30 min bakken + 1 uur rusten

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een kom de eieren met de Griekse yoghurt en het zout met behulp van een handmixer tot een schuimig geheel. Voeg vervolgens het amandelmeel, de psylliumvezels, het bakpoeder en de Italiaanse kruiden toe. Meng dit verder tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat dit circa 1 uur rusten.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het deeg in 8 bolletjes. Leg de bolletjes verspreid op een bakplaat. Ze worden nog een stuk groter dus leg ze niet te dicht bij elkaar. Bestrooi de broodjes met wat sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Bak de broodjes voor 30 minuten in de oven.

  3. Laat de broodjes de eerst 10 minuten afkoelen met de ovendeur open, zodat ze niet inzakken. Laat ze daarna verder afkoelen buiten de oven.

  4. Let op: eet niet te veel per dag en drink voldoende water. Psylliumvezels nemen veel water op in de darm, waardoor het belangrijk is om voldoende water erbij te drinken om zo een verstopping te voorkomen.

  5. Tip: psylliumvezels zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en de grotere supermarkten. In dit recept is gebruik gemaakt van psylliumvezels van het merk Peaks, gekocht bij AH

Heeft het gesmaakt?
150 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.