Pesto broodjes
Geniet van zelfgebakken pesto broodjes, perfect voor elke gelegenheid! Met een vleugje knoflook en Parmezaanse kaas, gevuld met heerlijke pesto en afgebakken in de oven. Leuk bij de borrel, een high tea of Pasen.
25 M + 20 M oventijd + 1 U 15 M rijzen
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
350 gr bloem
-
2 eieren
-
50 gr boter
-
120 ml lauwwarm water
-
1 Snuf zout
-
7 gr instant gist
-
1 theelepel knoflook ( geperst )
-
140 gr pesto
-
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Benodigdheden
-
Mixer met deeghaken
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Begin met het toevoegen van de gist aan het lauwwarme water.
-
In een kom meng je de bloem en het zout. Voeg vervolgens het water met gist, fijngesneden of geperste knoflook (kan ook in poedervorm) en de eieren toe (bewaar een klein beetje van een ei apart om te bestrijken). Gebruik een mixer met deeghaken om alles tot een soepel deeg te mengen. Voeg halverwege de boter toe in blokjes.
-
Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek ongeveer 45 minuten rijzen. Een warme plek kan bij de verwarming zijn of in de oven op een temperatuur van 30 graden.
-
Na het rijzen rol je het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een grote rechthoek. Verdeel de pesto gelijkmatig over het deeg, rol het deeg op via de lange kant en snijd het in 12 gelijke plakken. Leg de deegrolletjes met pesto in een ingevette of bekleedde ovenschaal en laat ze nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Bestrijk ze na de tweede keer rijzen met het overgebleven ei en bestrooi met een klein beetje Parmezaanse kaas.
-
Bak de pesto broodjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert. Garneer eventueel met wat extra pesto en basilicum. Deze pesto broodjes zijn heerlijk als snack, bij de soep, of als onderdeel van een brunch.
-
Tip: koop de pesto kant en klaar of maak de pesto zelf.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker