Kwarkini’s (kwarkbollen)

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Hapjes en snacks 30 min

ingrediënten

voor 40 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Start met het voorverwarmen van de friteuse tot 180 °C. Je kunt ook een pan gebruiken met 1 liter zonnebloemolie, als de kwarkbollen er maar in kunnen drijven.

  2. Neem een mengkom en meng hierin de bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder.

  3. Voeg vervolgens de eieren en kwark toe aan het droge mengsel en meng alles snel tot een egaal, dik beslag dat gemakkelijk te scheppen is.

  4. Gebruik twee eetlepels om kleine hoeveelheden van het beslag te vormen tot bolletjes door ze van de ene lepel op de andere te scheppen. Laat de kwarkbollen voorzichtig in de hete zonnebloemolie glijden, max. 4 à 5 tegelijk om te voorkomen dat de olie te veel afkoelt.

  5. Frituur de kwarkini’s mooi goudbruin, wat ongeveer 5-7 minuten duurt. De oliebollen zullen vanzelf omdraaien in de olie, maar als dit niet gebeurt kun je ze voorzichtig omdraaien met een lepel.

  6. Maak een bord met een mengsel van suiker en kaneel. Rol de net gefrituurde kwarkbollen door deze suiker-kaneelmix.

  7. Tips: maak de lepels een beetje nat met olie, dan kun je het deeg makkelijker scheppen. Schud de lepels goed af want het deeg mag niet te nat worden.

  8. Doe 4 à 5 kwark oliebollen tegelijk in de olie anders koelt de olie te veel af.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.