Ga naar de inhoud
Kwarkini’s (kwarkbollen)

Kwarkini’s (kwarkbollen)

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 350 gram kwark
  • 300 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0.5 theelepel zout
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • Suiker en kaneel ( ongeveer 50 gram )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Start met het voorverwarmen van de friteuse tot 180 °C. Je kunt ook een pan gebruiken met 1 liter zonnebloemolie, als de kwarkbollen er maar in kunnen drijven.


  2. Neem een mengkom en meng hierin de bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder.


  3. Voeg vervolgens de eieren en kwark toe aan het droge mengsel en meng alles snel tot een egaal, dik beslag dat gemakkelijk te scheppen is.


    Kwarkini kwarkbollen stap 1 Kwarkini kwarkbollen stap 2 Kwarkini kwarkbollen stap 3
  4. Gebruik twee eetlepels om kleine hoeveelheden van het beslag te vormen tot bolletjes door ze van de ene lepel op de andere te scheppen. Laat de kwarkbollen voorzichtig in de hete zonnebloemolie glijden, max. 4 à 5 tegelijk om te voorkomen dat de olie te veel afkoelt.


  5. Frituur de kwarkini’s mooi goudbruin, wat ongeveer 5-7 minuten duurt. De oliebollen zullen vanzelf omdraaien in de olie, maar als dit niet gebeurt kun je ze voorzichtig omdraaien met een lepel.


  6. Maak een bord met een mengsel van suiker en kaneel. Rol de net gefrituurde kwarkbollen door deze suiker-kaneelmix.


    Kwarkini kwarkbollen stap 4 Kwarkini kwarkbollen stap 5 Kwarkini kwarkbollen stap 6
  7. Tips: maak de lepels een beetje nat met olie, dan kun je het deeg makkelijker scheppen. Schud de lepels goed af want het deeg mag niet te nat worden.


  8. Doe 4 à 5 kwark oliebollen tegelijk in de olie anders koelt de olie te veel af.